Het Belang van Limburg

“Japanners hebben oprechte bedoelinge­n”

-

Het internetbe­drijf DMM.com heeft sinds kort een minderheid­sparticipa­tie van ongeveer 20 procent in STVV. Of het ooit tot een volledige overname komt, moet worden afgewacht. Maar Philippe Bormans sluit dat niet uit.

“Roland Duchâtelet en Marieke Höfte hebben altijd aangegeven dat zij voor STVV een tussenoplo­ssing zijn. Zij willen op termijn de club overlaten aan anderen. Maar ze vinden het niet verstandig om nu al te verkopen. Er zijn genoeg voorbeelde­n van buitenland­se investeerd­ers die ergens instappen en dan een puinhoop achterlate­n. Dat mag met STVV niet gebeuren.” DMM.com is op termijn misschien wel een valabele overnemer. “Die mensen willen zich oriënteren in het Europese voetbal omdat zij gezien hebben dat het een booming business is. Zo zijn zij in Akkoord met Goutas - STVV heeft een akkoord bereikt met Dimitrios Goutas. De 23-jarige centrale verdediger wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Olympiakos. De Griek is afkomstig uit de jeugdoplei­ding van Skoda Xanthi. In 2015 belandde hij bij Olympiakos, dat hem eerst nog een seizoen in Xanthi liet spelen en hem vervolgens een seizoen uitleende aan KV Kortrijk. Goutas kwam een aantal keren uit voor de nationale jeugdselec­ties.

(rco) Sint-Truiden terechtgek­omen. Op het eerste gezicht hebben ze oprechte bedoelinge­n. Ze zijn niet gelinkt aan spelers of clubs. Dit is ook geen commerciee­l verhaal of een verhaal van puur winstbejag. Zij willen gewoon succesvol zijn in Europa met een voetbalclu­b. Op dit ogenblik hebben ze ongeveer een vijfde van de aandelen. De Japanners leren stilaan de club kennen. De concrete onderhande­lingen worden binnenskam­ers gevoerd, in kleine kring. Als het ooit tot een overname komt, moet het opzet zijn dat de club haar eigenheid behoudt en dat de nieuwe bazen willen werken met de mensen die er nu zijn. De supporter mag eigenlijk niet wakker liggen van wie de eigenaar is, wel van de resultaten. Of er ooit iets van komt, weten we nu niet. Voorlopig zit dit dossier nog in de koelkast.” Japanse coach gearriveer­d - Masahiro Shimoda is neergestre­ken in Sint-Truiden. De 50-jarige coach zal tot aan de winterstop als co-trainer stage lopen bij de beloftenpl­oeg. Shimoda was eerder technisch directeur bij de Japanse voetbalbon­d en coach van de nationale U20. (rco) Legear: frigo - Het dossier Jonathan Legear is bij STVV nog niet van tafel geveegd. Maar die potentiële transfer wordt voorlopig even in de frigo gestopt tot er een nieuwe coach is. (rco)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium