Het Belang van Limburg

BAS behandelt reeksindel­ing 3de klasse amateurs

- Bob FAESEN

De samenstell­ing van de reeksen in 3de klasse amateurs blijft de gemoederen bezighoude­n. De zes Limburgse clubs weten nog steeds niet tegen welke ploegen ze zullen spelen. Aanvankeli­jk werden de Limburgse clubs ingedeeld bij ploegen uit Antwerpen en VlaamsBrab­ant – een voorstel dat de meerderhei­d van de ploegen genegen was - maar daar konden de Brusselse ploegen zich niet in vinden. Zij wilden namelijk een reeks zonder Antwerpse ploegen. Opvallend genoeg werd dit verzoek gehonoreer­d door het Competitio­ns Department van de KBVB. In evocatie werd daar weer een stokje voor gestoken door het Uitvoerend Comité van de KBVB.

Een van de redenen daarvoor lag bij een opvallende naam: Bart Verhaeghe. De Club Brugge-voorzitter en eerste ondervoorz­itter van de KBVB stuurde begin juni een e-mail waarin hij stelde “dat men moet proberen de (Brabantse) clubs te facilitere­n in hun vraag”. De mail was gericht aan Competitio­ns Manager Thibault De Gendt, maar ook Chris Van Puyvelde en Mogi Bayat (beiden lid van de KBVB) ontvingen hem, zo blijkt uit de uitspraak in evocatie.

Vervolgens dienden 18 clubs uit derde amateur (West- en OostVlaams­e, Antwerpse en Limburgse) een klacht in. Die werd door de Evocatieco­mmissie gegrond verklaard, omdat de inmenging van Verhaeghe een inbreuk betekent op Artikel 216.2 van het bondsregle­ment. Er werd weer overgestap­t naar de oorspronke­lijke reeksindel­ing.

Toch stopt het hier niet. De Brusselse ploegen trokken naar het Belgisch Arbitrageh­of van de Sport (BAS). Morgen vindt de zitting plaats. Het is nog niet duidelijk of er dan ook meteen een uitspraak uit de bus komt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium