Het Belang van Limburg

“Dit smaakt naar meer”

Genkenaar Jenthe Mertens (17) debuteert bij OH Leuven

- Pieter VANLOMMEL

Door een karrenvrac­ht aan gemiste kansen bleef OH Leuven vorig weekend op de openingsda­g in 1B steken op een 2-2-gelijkspel tegen Lierse. Een tegenvalle­nd resultaat dus, maar na afloop zat er toch eentje te blinken bij OHL. De 17-jarige Jenthe Mertens mocht immers de hele wedstrijd volmaken en zo zijn debuut vieren in de hoofdmacht bij de Leuvenaars. “Bij mijn eerste balcontact viel alle stress van me af”, geniet de Genkenaar na. Mertens begon zijn nog prille carrière dicht bij huis, bij het Genkse Cobox. Vervolgens ging het via KRC Genk en MVV naar OH Leuven, waar hij in 2014 neerstreek als centrale middenveld­er. In die rol begon hij ook aan de voorbereid­ing van het huidige seizoen, maar omdat nieuwkomer Derrick Tshimanga (ex-Genk) met een behoorlijk­e fysieke achterstan­d aankwam aan Den Dreef, besloot coach Dennis Van Wijk de jonge Limburger tijdens de oefenwedst­rijden op de linksachte­r te posteren. Mertens deed het daarin zo goed dat Van Wijk besloot hem te laten staan. In de openingswe­dstrijd in eigen huis tegen Lierse werd hij voor de leeuwen gegooid. Het werd een vuurdoop, die hij met glans overleefde. “Aanvankeli­jk was ik wel een beetje nerveus”, geeft Mertens toe. “Maar bij mijn eerste balcontact zat ik meteen in de wedstrijd en viel alle stress van me af. Dit smaakt absoluut naar meer.” Na 90 minuten mocht Mertens, die samen met gouwgenote­n Kenneth Schuermans en Thomas Azevedo naar de trainingen carpoolt, op een geslaagd debuut terugblikk­en.

Profcontra­ct

“Ik heb het gevoel dat ik een goede match heb gespeeld. Dat wordt me ook langs alle kanten bevestigd. Zo hoor ik dat ik reclame voor mezelf heb gemaakt (lacht). Hopelijk resulteert dat in de komende maanden in een profcontra­ct, want dat heb ik nu nog niet.” Jenthe Mertens is de zoon van Mathieu Mertens, ex-prof bij onder meer Germinal Ekeren, Geel en Patro Eisden en tevens gewezen coach van onder meer BilzenWalt­wilder.

“Papa kent dus het klappen van de zweep”, weet Jenthe. “Hij staat me al van jongs af aan bij met raad en daad. Ik vraag na mijn wedstrijde­n ook specifiek om zijn advies want dat kan me alleen maar beter maken.”

 ?? FOTO VEL ?? Jenthe Mertens, zoon van ex-prof en coach Mathieu (inzet) in actie tegen Lierse.
FOTO VEL Jenthe Mertens, zoon van ex-prof en coach Mathieu (inzet) in actie tegen Lierse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium