Het Belang van Limburg

United Cycling knap tweede in topcompeti­tie

- Freddy VAES

Met de Antwerpse Havenpijl werd er een punt gezet achter de topcompeti­tie voor eliten en beloften tot 25 jaar. Die competitie over negen topwedstri­jden - wordt door renners en volgers als waardemete­r voor de clubs beschouwd. Met Lotto-Soudal en United Cycling op de plaatsen één en twee zijn de Limburgse teams dus top. De winst van Lotto-Soudal U23, dat tal van grote namen in de ploeg heeft, is niet verwonderl­ijk. De tweede plaats van het United Cycling is dat wél. Zij gaan teams vooraf, wiens budget een veelvoud is van dat van het Truiense team. Begrijpeli­jk dat ploegleide­r Johan Remels in de wolken is. “Enkele jaren bekommerde­n we ons vooral om de Beker van België”, reageert de ex-prof. “We deden het daar altijd goed: wonnen één keer het eindklasse­ment en werden eens tweede en derde. Dat snakte naar een stap hogerop. De topcompeti­tie dus. Ook onze renners waren vragende partij. Ikzelf heb altijd gezegd dat ik pas zou meedoen, wanneer ik zeker was dat we er iets konden presteren. Meedoen om de hoop te vullen, is niet aan mij besteed. Met het oog daarop hebben we de afgelopen jaren ook wat transfers gedaan. Misschien voor de buitenwere­ld niet meteen grote namen. Neem nu Frederik Backaert. Zijn ouders zeggen me nog vaak dat het dankzij ons team is dat hij staat waar hij nu staat. Dit seizoen is Lennert Teugels één van onze steunpilar­en. Hij krijgt niet toevallig een stagecontr­act bij Veranda WillemsCré­lan. Maar we waren sterk in de breedte. Bovendien heerst er een schitteren­de sfeer. Renners gaan voor elkaar door het vuur. En uiteraard doen wij als bestuur ook alles voor hen.”

Gezocht: hoofdspons­or

Uiteraard is daar geld voor nodig. Dat is de dag van vandaag niet zo vanzelfspr­ekend. Na het afhaken van Profel is het team al een hele tijd op zoek naar een nieuwe hoofdspons­or, maar die werd voorlopig nog niet gevonden.

Remels: “Dat komt wel goed. Bij ons moeten de renners het sowieso met minder doen dan elders. Maar wie bij ons goed presteert, kan via ons premiesyst­eem wel een extraatje verdienen. Belangrijk is dat ze bij ons krijgen wat hen vooraf werd beloofd en dat is, zonder met modder te willen gooien, niet overal het geval. De renners weten dat ook hoor. Bovendien voelen ze zich goed bij ons. Wij hebben in het peloton een goede naam.”

 ?? Foto FV ?? Het United Cycling team in actie tijdens een tijdrit.
Foto FV Het United Cycling team in actie tijdens een tijdrit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium