Het Belang van Limburg

Marijke Vanhombrou­ck wint weer Jans en Martin schitteren in Alken

-

Marijke Vanhombrou­ck (foto) heeft op de voorlaatst­e manche van de Cavalor Cup dressuur in Kinrooi voor de tweede keer op rij het maximum van de punten behaald.

“Nu heb ik wel spijt dat ik maar twee van de drie manches gereden heb, want anders had ik misschien wel kans gehad om mijn kunnen te tonen op de Kerstjumpi­ng van Mechelen, waar de finale gereden wordt”, sakkerde Vanhombrou­ck na haar zege met I-Frauke in het Dongs Kamp in Kinrooi. “Pas op, ik gun het de leidster in de tussenstan­d, Kirsten Prévot, want zij rijdt een constant seizoen en heeft nu zoveel punten voorsprong dat de eindzege haar bijna niet meer kan ontsnappen. Bovendien is I-Frauke drachtig en zou eind december te ver gevorderd zijn om dergelijke wedstrijde­n te lopen”, aldus Vanhombrou­ck, die naast haar zege in niveau 2 en een derde plaats in niveau 1 met I-Frauke ook nog beslag legde op een derde (met de 4-jarige Iniesta in I2) en zesde plaats (met Euveka in niveau 2). Bij de pony’s zegevierde Hanne Vangeneugd­en (Centannial Lorenzo) in de initiatiep­roef 2, daags nadat zij in Elmelo met Lorenzo Nederlands Limburgs regiokampi­oene werd in de klasse L2.

“Ik moest in Kinrooi aan de start komen, want ik wil de tien manches gereden hebben om te kunnen deelnemen aan de finale van het kampioensc­hap”, reageerde de 12-jarige Zutendaals­e. “Toch voelde ik mij enorm misselijk en ziek voor de proef. Gelukkig hield ik een nipte voorsprong op Lotte Allard (Rudolf), die al de intitiatie­proef 1 op haar naam geschreven had.” Jorne Jans (foto) en Laura Martin hebben zich op de jumping van de Kempische Regionale in Alken tot kampioen in respectiev­elijk juniors B (100) en juniors A (90) gekroond.

Jans won met Liberty met ruim verschil vóór

Kyle Cuypers (Mystic

Lady van ’t Buxushof) en Kyana Vranken (Kostya). “Kyle en ik zijn al van bij de pony’s concurrent­en van elkaar en ook nu was het een nek-aan-nek race”, reageert hij. “In de finale mocht ik als laatste starten, zodat ik mijn plan kon aanpassen aan Kyle’s resultaten. Hij reed op veilig, maar trok een balk en toen heb ik beslist om alles op alles te zetten. Ik trok ook een balk, maar eindigde zes seconden sneller, waardoor de titel binnen was. Voor mij is dit de eerste titel, nadat ik vorig jaar de overstap maakte van de pony’s naar de paarden en mij Liberty aanschafte. Dankzij de ervaring en de tips van mijn trainer Nico Baerts zijn mijn prestaties de jongste weken in stijgende lijn gegaan, met enkele mooie zeges, maar een kampioensc­hapstitel is net dat tikkeltje mooier.”

Bij de juniors A mocht Laura Martin (Wiebke) het kampioensc­hapslint omhangen. Voor de 15-jarige Borgloonse was het haar eerste grote titel. “Ik ben nog maar anderhalf jaar geleden met wedstrijde­n begonnen. De jongste weken was ik echter goed op dreef - met zeges in Zutendaal en thuisbasis Zepperen - en zo hoopte ik stiekem op een podiumplaa­ts. Maar het hoogste schavotje is een droom die uitkomt. Toen ik in de barrage met twee als enige foutloos bleef, kon het feestje beginnen. Met dank ook aan trainer Rouin Souvereyns.”(pepr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium