Het Belang van Limburg

Axelle (14) organiseer­t festival voor het goede doel

Opbrengst Veldrock gaat naar strijd tegen kanker

- Roger DREESEN

Zaterdag 2 september vindt in Bocholt de eerste editie van het muziekfest­ival ‘Veldrock’ plaats. Met het initiatief wil de jonge Axelle Janssen (14) een muzikaal eerbetoon brengen aan haar oom Nico, die in 2009 overleed aan kanker. De opbrengst is integraal voor Kom op tegen Kanker. “Het moet een leuk evenement worden waar iedereen van harte welkom is”, zegt de enthousias­te Axelle. Het was de dood van haar oom Nico die de veertienja­rige Axelle inspireerd­e om een rockfestiv­al in Veldhoven, een klein gehucht in Lozen, te organisere­n ten voordele van Kom op Tegen Kanker (KOTK). Ze kon haar ouders overtuigen om het project te steunen, monaar reel en ook financieel. “Oom Nico heb ik zelf niet zo goed gekend. Ik was amper vijf toen hij overleed,” opent Axelle, “maar zijn strijd is helaas geen alleenstaa­nd geval. Er zijn nog zoveel andere mensen die vechten tegen kanker. Iedereen kent wel iemand met de ziekte. Vandaar het idee voor dit initiatief.”

Lokaal talent

Zo gezegd, zo gedaan. En dus organiseer­t Axelle, met steun van haar familie, vrienden en van Chiro Lozen op zaterdag 2 september een muziekfest­ival. “Een familiefes­tival, voor ouders met kinderen en voor jongeren. We willen doorgaan tot 3 uur ’s nachts. De buren staan voluit achter het project en komen meevieren”, vertelt Axelle. In haar achtertuin, een grote weide, komt een groot podium. “Met rockbands, dj’s, diverse muziek, foodtrucks en natuurlijk de nodige drank.” Een trailer dient als podium en is al besteld.

Op het festival zijn het plaatselij­ke muzikale talenten, coverbands en dj’s hun ding kunnen doen. “Houd in het achterhoof­d dat de opbrengst een goed doel gaat. De covergroep Overtime heeft al toegezegd. Bocholtse bands die willen optreden geven maar een seintje. Ons podium is er zeker voor hen”, gaat Axelle verder. “Natuurlijk zijn sponsors en helpende handen nog altijd welkom”, klinkt het.

300 bezoekers

Met 1.400 flyers en grote affiches wordt het evenement in de omliggende gemeenten aangekondi­gd. Een eerste heus festival in het kleine Veldhoven. Axelle en haar familie hebben er goede hoop op dat het een succes wordt. “Vandaag krijgen we overal al positieve reacties. We hopen dat die enthousias­telingen ook allemaal effectief komen.” Om uit de kosten te komen rekent Axelle op minstens 300 bezoekers. “Maar meer is natuurlijk altijd beter. En vooral gezelliger”, lacht Axelle. “Onze achterbure­n, de zusters Trappistin­nen, zakken misschien ook af naar het festival. Ze hebben hun zegen al gegeven en op hun gebed mogen we ook rekenen. Als deze eerste editie een succes wordt gaan we in 2018 voor een tweede”, besluit Axelle.

Wil je het initiatief van Axelle steunen, wil je helpen bij de opbouw of sponsoren mail dan naar: janssen.axelle@icloud.com Veldrock heeft plaats op 2 september aan Veldstraat 7 Bocholt.

XXBocholts­e bands die willen optreden geven maar een seintje. Ons podium is er zeker voor hen

Axelle JANSSEN Organisatr­ice Veldrock

 ?? FOTO ROGER DREESEN ??
FOTO ROGER DREESEN
 ?? FOTO REPORTERS ??
FOTO REPORTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium