Het Belang van Limburg

“Jaar zonder zomerbivak is geen optie”

Chiromeisj­es Peer wanhopig op zoek naar kampplaats voor 2018

- Ruben STEEGEN

De Chiromeisj­es van Peer zijn wanhopig op zoek naar een geschikte kampplaats voor hun zomerbivak 2018. “Door een samenloop van omstandigh­eden zijn we veel te laat beginnen zoeken, waardoor alle geschikte plaatsen al weg zijn”, zucht leidster Beth Gielen (19). Hoewel de 120 leden en leidsters van Chiro Peer nog maar net terug zijn van een heerlijke zomerbivak in Balen, zijn ze alweer volop in de weer met de voorbereid­ingen voor volgend jaar. “Dat klinkt vroeg, maar eigenlijk zijn we hopeloos laat”, zegt Gielen. “Wie een leuke kampplaats wil, legt die best twee jaar op voorhand vast. Door een samenloop van omstandigh­eden is dat dit keer niet gebeurd, waardoor we nu geen geschikte plek meer vinden van 21 tot 31 juli 2018.”

Masterplan bivakplaat­sen

De Peerse Chiromeisj­es zoeken een bivakplaat­s waar minstens tachtig personen binnen kunnen slapen, plus voldoende ruimte om veertig personen in tenten onder te brengen. “Daarnaast moet er een grote keuken aanwezig zijn.” Voorlopig vonden de meisjes enkel nog een vrije kampplaats nabij Brugge. “Maar eigenlijk telt dat gebouw onvoldoend­e slaapplaat­sen. Bovendien is ook de keuken te klein. Vandaar onze oproep in de krant. Want een jaartje zonder zomerbivak, is uiteraard geen optie.”

Het tekort aan geschikte kampplaats­en in België is al langer een probleem. De Vlaamse regering werkt momenteel een ‘Masterplan Bivakplaat­sen’ uit, dat onder meer het capaciteit­sprobleem moet oplossen.

Wie een geschikte locatie voor de meisjes uit Peer kent, mag Beth rechtstree­ks mailen. “De locatie maakt niet uit, zolang het maar in België is, of net over de grens in Nederland.”

Mailen kan naar siengielen@hotmail.com

X

 ?? FOTO HBVL ?? De Chiromeisj­es van Peer zoeken een bivakplaat­s van 21 tot 31 juli 2018.
FOTO HBVL De Chiromeisj­es van Peer zoeken een bivakplaat­s van 21 tot 31 juli 2018.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium