Het Belang van Limburg

Daniel Craig hapt toch toe voor twee extra Bondfilms

-

LONDEN - Hij leek lange tijd de shaken martini’s te laten voor wat ze zijn, maar nu zou de Britse acteur Daniel Craig (49) toch weer de rol van geheim agent James Bond op zich nemen. Volgens de Britse krant The Sun zal hij opnieuw voor twee films in de tuxedo van 007 kruipen: ‘Shatterhan­d’, de 25ste Bondfilm al, zal in november 2019 in de zalen lopen. Afsluiten zou Craig met een remake van ‘On Her Majesty’s Secret Service’. Tom Hardy, Tom Hiddleston, Idris Elba: jarenlang werd er druk gespeculee­rd over wie de rol van James Bond zou overnemen eens Daniel Craig er de brui aan gaf. Die verklaarde in een interview in 2015 nog dat hij “liever zijn polsen zou oversnijde­n” dan de rol nog eens te vertolken. Die acteurs mogen mogelijke ambities weer opbergen: volgens de Britse tabloidkra­nt The Sun hebben de makers Craig overtuigd om nog twee films de rol van Bond te vertolken. Met dank aan producer Barbara Broccoli: de dochter van de legendaris­che Bond-producer Arthur Broccoli is al 40 jaar betrokken bij de filmfranch­ise en noemde Craig enkele jaren geleden nog de ‘beste James Bond ooit’. “Hij is wereldwijd geliefd bij het publiek en heeft van de films weer kaskrakers gemaakt. Ze konden hem kortom nog niet laten gaan”, vertelde een insider aan The Sun. Het vertrek van ‘Skyfall’- en ‘Spectre’-regisseur Sam Mendes, met wie Craig op de filmset vaak op gespannen voet leefde, zou de doorslag gegeven hebben. Saillant detail: in datzelfde spraakmake­nde interview twee jaar geleden verklaarde Craig dat hij een Bondfilm “enkel nog voor het geld” zou doen. De Brit zou voor de laatste Bondfilm ‘Spectre’ zo’n 39 miljoen pond gekregen hebben.

Zes keer Bond

De knoop over de nieuwe 007 moet hoe dan ook doorgehakt worden, want de opnames voor de ondertusse­n al 25ste Bondfilm - die de werktitel ‘Shatterhan­d’ kreeg - beginnen volgend jaar. ‘Shatterhan­d’ moet in november 2019 in de bioscoop te zien zijn. Daarna zou Craig mogelijk een laatste keer de tuxedo aantrekken voor een remake van ‘On Her Majesty’s Secret Service’, de Bondfilm uit 1969 met eenmalige Bond George Lazenby in de hoofdrol.

Mocht Craig effectief nog twee keer de rol van 007 vertolken, zou de teller op zes Bondfilms stranden, eentje minder dan gezamenlij­ke recordhoud­ers Sean Connery en Roger Moore.

 ?? Foto AFP ?? De producers hebben Craig dan toch kunnen overtuigen opnieuw in de huid van 007 te kruipen.
Foto AFP De producers hebben Craig dan toch kunnen overtuigen opnieuw in de huid van 007 te kruipen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium