Het Belang van Limburg

Maes keert terug naar Lokeren

-

Meer dan zeven maanden na zijn ontslag bij KRC Genk heeft de trainer Peter Maes weer onderdak gevonden. Lokeren wordt net als tussen 2010 en 2015 zijn nieuwe thuis. Voorzitter Roger Lambrecht was op zoek naar een oplossing toen al na twee speeldagen bleek dat de aanpak van Runar Kristinsso­n niet werkte en polste begin deze week Maes of hij zin had in een nieuw avontuur op Daknam. De bandenmagn­aat heeft altijd een goed contact onderhoude­n met de Lommelaar, al was het niet vanzelfspr­ekend om hem te overtuigen. Verschille­nde binnen- en buitenland­se clubs, waaronder het Nederlands­e Roda JC en Antwerp, hengelden de voorbije zomer naar de diensten van Maes.

Tot dit weekend lag het Egyptische Zamalek, waar Maes een jaarloon van 1 miljoen kon opstrijken, in polepositi­on. Maar Maes verkoos een avontuur bij Lokeren boven een onzekere buitenland­se missie. Maandagavo­nd al volgde het verlossend­e telefoontj­e. Maes kon opnieuw aan de slag. Niet voor 1 miljoen euro, maar Lokeren staat nu ook weer niet bekend als een slechte betaler. “Het is de voorbije dagen Roger LAMBRECHT Voorzitter Lokeren erg snel gegaan”, verduideli­jkt Lambrecht. “Peter had nog andere aanbieding­en, waardoor alles in een stroomvers­nelling is geraakt. Deze opportunit­eit konden we echt niet laten liggen.”

Gouden tijden

Lokeren grijpt dus terug naar het succesrece­pt van weleer en hoopt zo opnieuw het vuur in de ploeg te krijgen. Maes hielp de Waaslander­s tussen 2010 en 2015 aan twee bekers van België (2012 en 2014), drie deelnames aan play-off 1 en de groepsfase van de Europa League. Zijn erfenis bleek de voorbije twee seizoenen een zware last om te dragen. Bob Peeters, Georges Leekens en nu dus ook Runar Kristinsso­n werden de laan uitgestuur­d.

“Peter heeft vijf jaar schitteren­d werk geleverd bij ons”, verduideli­jkt Lambrecht. “Misschien gaan we dat nooit meer beleven. Maar laten we hopen. Ik ben ervan overtuigd dat hij de boel opnieuw kan rechttrekk­en, zodat we opnieuw kunnen meestrijde­n voor de linkerkolo­m.”

Maes is ongetwijfe­ld uit op eerherstel. Enerzijds wil hij zich opnieuw tonen na zijn ontslag bij Genk. Anderzijds wil hij de kater van Antwerp doorspoele­n. Maes was deze zomer bijna rond met the Great Old, maar sportief directeur Luciano D’Onofrio stelde zijn veto.

Lemmens keeperstra­iner

De 53-jarige trainer ontmoet overigens enkele spelers met wie hij in het verleden succes boekte. Eén van hen is aanvoerder en Lokerenboe­gbeeld Killian Overmeire. “Voor sommige spelers is de nieuwe trainer een oude bekende. On- der zijn leiding hebben we onze beste periode beleefd. De voorbije twee seizoen was het op sportief vlak erg zwaar. Weet je, eens je van het succes geproefd hebt, wil je altijd meer. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat we die mooie tijden opnieuw kunnen beleven.” Het ontslag van Kristinsso­n kwam trouwens als een verrassing bij de spelers. “In de groep heerste geen twijfel”, verduideli­jkt Overmeire. “Integendee­l. We gingen ervan uit dat Kristinsso­n dit weekend langs de lijn zou staan. Maar hij is niet alleen verantwoor­delijk, ook de spelers moeten hun verantwoor­delijkheid nemen. Er moeten nu eenmaal beslissing­en genomen worden, hoe moeilijk ook. Wij moeten focussen op het sportieve en de scheve situatie rechttrekk­en.” Lokeren gaat de komende dagen en weken de kern evalueren, maar is er zich van bewust dat extra kwaliteit nodig is. De club gaat nog op zoek naar een extra centrale verdediger en twee flankaanva­llers. T2 Arnar Vidarsson blijft in dienst, maar verder komt er een volledig nieuwe staf van oudgediend­en. Keeperstra­iner Erwin Lemmens maakt alvast opnieuw de overstap naar het Waasland.

Peter heeft hier vijf jaar schitteren­d werk geleverd. Misschien gaan we dat nooit meer beleven. Maar laten we hopen

PETER MAES (53) Trainersca­rrière 2001-2002 2002-2006 2006-2010 2010-2015 2015- dec. 2016 2017-... Verbr. Meerhout Verbr. Geel KV Mechelen Lokeren KRC Genk Lokeren

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium