Het Belang van Limburg

AB InBev werkt samen met Turkse brouwer

-

AB InBev gaat zijn activiteit­en in Rusland en Oekraïne samenvoege­n met die van de Turkse brouwer Anadolu Efes. Dat heeft ’s werelds grootste brouwer gisteren aangekondi­gd. AB InBev en Anadolu Efes - de grootste brouwer in Turkije hebben een niet-bindende overeenkom­st gesloten over de combinatie van hun activiteit­en in Rusland en Oekraïne. AB InBev bezit, in het kader van de overname van SAB Miller, een belang van 24 procent in de Turkse brouwer. De combinatie moet de concurrent­iepositie van de merken van AB InBev en Anadolu Efes in Rusland en

Oekraïne versterken. Beide bedrijven willen er een leidende rol spelen, klinkt het.

John de Mol staakt overnamepo­ging TMG

Het Nederlands­e mediabedri­jf Talpa van miljardair John de Mol ziet af van zijn poging om Telegraaf Media Groep (TMG), waarin het Vlaamse Mediahuis een meerderhei­dsbelang heeft, als geheel over te nemen. De Mol houdt wel een ‘strategisc­h belang’ van 29,16 procent in het moederbedr­ijf van De Telegraaf aan. De Mol weigerde lang de handdoek in de ring te gooien in de overnamest­rijd om TMG. Zijn bod van 6,50 euro per aandeel heeft hij echter niet gestand kunnen doen. Het lukte de mediamagna­at niet om voldoende aandelen te bemachtige­n binnen de gestelde aanmelding­stermijn.

Fiscus voert onderzoek naar Google België

Het Belgische filiaal van Google is het onderwerp van een fiscale controle voor de jaren 2014 en 2015. Dat blijkt uit het jaarversla­g van Google België, aldus Le Soir. Het technologi­ebedrijf had voor 2016 een omzet van 32 miljoen euro en een winst van 1,9 miljoen euro aangegeven. Daarop betaalde het bedrijf 740.404 euro belastinge­n. De omzet komt echter niet overeen met de reële financiële activiteit van het bedrijf, het verkopen van advertenti­eruimte. De reclame wordt vanuit Ierland gefacturee­rd, waar de fiscale voorwaarde­n voordelige­r zijn.

Volgens schattinge­n zou de reële omzet meer dan 220 miljoen bedragen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium