Het Belang van Limburg

Belgische tak Ahold Delhaize blijft zorgenkind

-

Ahold Delhaize, de supermarkt­reus die vorig jaar is ontstaan uit de fusie van het Nederlands­e Ahold en het Belgische Delhaize, heeft in het tweede kwartaal beter gepresteer­d dan verwacht. Dat blijkt uit de kwartaalre­sultaten. In België zijn er meer zorgen. miljard euro, conform de verwachtin­gen. Maar met een onderligge­nde operatione­le winst van 626 miljoen euro (+11,4 procent) klopt het fusiebedri­jf de verwachtin­gen. Topman Dick Boer kondigde ook synergieën aan uit de fusie die voor liggen op de plannen.

Terwijl Ahold Delhaize het goed doet in de VS en Nederland, blijft de groep in België ter plaatse trappelen. De omzet bleef met een omzet van 1,26 miljard euro stabiel. De franchisew­inkels blijven het goed doen, maar in de eigen winkels gaan klanten met minder boodschapp­en naar huis. De winstmarge daalde met 0,4 procentpun­t naar 2,5 procent. België blijft het zorgenkind van de groep, aldus analisten van Morgan Stanley.

De focus in België ligt dan ook op het commerciël­e plan, aldus Ahold Delhaize, dat met meer promoties wil uitpakken. “Om de commerciël­e aanpak te ondersteun­en, investeert Delhaize volop in winkels, logistiek en promoties”, aldus Roel Dekelver, woordvoerd­er van Delhaize België. Zo worden dit jaar twintig eigen winkels en honderd aangeslote­n winkels vernieuwd, wordt 143 miljoen euro geïnvestee­rd in een nieuw en hypermoder­n distributi­ecentrum in Ninove en wordt sterk ingezet op promoties.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium