Het Belang van Limburg

“Interesse van STVV zeer concreet”

-

Jonas De Roeck lijkt de nieuwe trainer van STVV te worden. De Roeck, die gisteren bij Berchem nog op de bank zat in een oefenparti­j en de club vorig seizoen naar de titel loodste in de tweede amateurlig­a, beantwoord­t volledig aan het profiel dat de Kanaries voor ogen hebben: jong, Belgisch en communicat­ief sterk. Ervaring als coach heeft hij buiten zijn fraai avontuur bij de Antwerpse club niet, maar het feit dat hij erg hongerig is om zich te bewijzen weegt fors door. “De interesse van STVV én nog een andere club is zeer concreet”, geeft de 37-jarige De Roeck toe. “Maar ik ben zeker niet de enige kandidaat. De komende dagen zal meer duidelijk worden, want het kan snel gaan in het voetbal. Ook in de andere richting trouwens. Daarom ben ik

DMM.com spreekt

liever voorzichti­g. De interesse uit eerste klasse komt sneller dan verwacht. Het bewijs voor het goede werk dat bij Berchem geleverd is.” De Roeck zou ook assistent Kevin Van Haesendonc­k gepolst hebben om hem naar STVV te volgen. Al zal die het hulptraine­rschap op Stayen sowieso moeten delen met Chris O’Loughlin. Zelfs als De Roeck deze week tekent, zal de Ier de partij tegen Standard leiden.

Opstapverg­oeding

Bij Berchem houden ze rekening met het vertrek van De Roeck. Onlangs tekende de voormalige verdediger van onder meer Antwerp, Lierse en Germinal Beerschot op eigen vraag slechts bij voor één seizoen. De club stemde tegelijker­tijd toe om zijn ambitieuze coach bij een mooie aanbieding niets in de weg te leggen, maar onderhande­lde wel een opstapverg­oeding. Die zal STVV dus moeten ophoesten als het De Roeck straks vastlegt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium