Het Belang van Limburg

“STVV zichtbaar maken in Azië”

- Marc CORNELISSE­N

Het Japanse DMM.com, sinds enkele weken mede-eigenaar van STVV, heeft gisteren voor het eerst gereageerd op vragen van onze redactie. Cory Lester, hoofd mondiale marketing en relaties, ging schrifteli­jk in op enkele vragen. “Ik hoop dat de antwoorden de fans van STVV zullen bevallen. We zijn niet van plan de leiding van de club over te nemen”, zegt hij inleidend.

Hoe komt een Japans concern als DMM terecht in het (Belgische) voetbal en bij de club STVV?

“De DMM-groep heeft altijd interesse gehad in voetbal en we hebben in het verleden de kans gehad om wedstrijde­n van het Japanse nationale team te sponsoren. We hopen een gezonde relatie op te bouwen met STVV en samen te werken aan de zichtbaarh­eid van de club in Japan en Azië.”

Bronnen binnen STVV zeggen dat het een kwestie van tijd is eer DMM een meerderhei­dsaandeel neemt. Wat zijn jullie plannen?

“De waarheid is dat we 20 procent van de STVV-aandelen in handen hebben.”

Andrei Pinto en Masahiro Shimoda zijn geland op Stayen. Wat is hun rol? Zou mijnheer Shimoda de nieuwe hoofdtrain­er kunnen worden?

“Deze personeels­zaken maken deel uit van het partnersch­ap. Andrei Pinto is daar om het Belgische en Europese voetbal en de werking van de clubs te bestuderen. Wat mijnheer Shimoda betreft, verzoek ik u te wachten tot STVV een officiele mededeling uitbrengt.”

Mogen we in deze transferpe­riode, of in de verdere toekomst, Japanse spelers op Stayen verwachten?

“Ons doel is om elke wedstrijd te winnen. Onze beslissing­en over spelers en ander clubperson­eel zijn gebaseerd op het bereiken van ons doel. Ze zullen nooit gemaakt worden op basis van ras, nationalit­eit, religie en andere factoren buiten het voetbal. Als een Japanse speler een rol kan spelen in het bereiken van ons doel, dan bestaat er niets gelukkiger­s.”

Heeft DMM ook zakelijke belangen of plannen in Europa of België?

“DMM heeft zijn overzeese business de voorbije jaren uitgebreid. We hopen dat ons partnersch­ap met STVV deuren zal openen in Europa.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium