Het Belang van Limburg

“MOEILIJK GAAT OOK”

Thomas Pieters schaduwfav­oriet op netelige, laatste Major van het jaar

- Xavier CHAMPAGNE/Kristof LIBERLOO

Met het US PGA Championsh­ip krijgt de internatio­nale golftop vandaag de vierde en laatste Major van het jaar voorgescho­teld. Misschien de minst roemrijke, maar wel de Major die het moeilijkst te winnen is. “Maar moeilijk gaat ook”, aldus een zelfzekere Thomas Pieters. Thomas Pieters maakte vorige week andermaal indruk tijdens de Bridgeston­e Invitation­al, waar hij lange tijd op kop stond en uiteindeli­jk een knappe vierde plek pakte. “This kid is something special (Deze jongen is een klasse apart)”, klonk het ook bij de commentato­ren van de Amerikaans­e zender CBS. Pieters steeg in de world ranking naar plaats 23. Toch was hij niet helemaal tevreden over vorig weekend. “In de Bridgeston­e Invitation­al liep het niet zoals ik het wilde. De eerste dagen haperde mijn driving. Ik haalde nauwelijks fairways en dat wreekte zich. In de slotronde liet de chipping en putting me in de steek. Toch ben ik ergens tevreden dat ik mijn score bij mekaar kon houden.”

Hideki Matsuyama speelde een fenomenale final round, hij speelde een rondje van... 61. “Goh, ik stond te kijken van het niveau dat Matsuyama in die slotronde haalde. Rondje 61 heb ik zelf nog nooit gelopen. (lacht) Speelde hij misschien op een andere golfbaan?”

Matsuyama

Matsuyama is door zijn overtuigen­de zege topfavorie­t voor het US PGA Championsh­ip, de laatste Major van het jaar die vandaag start. Maar ook Pieters wordt genoemd als schaduwfav­oriet, naast de altijd weerkerend­e namen. Die van Rory McIlroy valt het vaakst. Reden? De baan Quail Hollow

Ik stond te kijken van het niveau dat Matsuyama in die slotronde haalde, een rondje van 61 slagen heb ik zelf nog nooit gelopen

Thomas PIETERS ligt hem perfect, in 2010 won hij er als 20-jarige zijn eerste PGAzege met een fabuleuze 62 op zondag. Ook in 2015 schreef hij de zege op zijn naam. McIlroy groeit naar zijn beste vorm, vorige week sloeg hij 39 drives verder dan 300 yards (275 meter), een tornooirec­ord. De belangrijk­ste uitdager voor McIlroy is Jordan Spieth. De Texaan is de man in vorm, hij won The Open in Birkdale onlangs op overtuigen­de wijze en kan zondag in North Carolina de jongste speler ooit worden die een Career Grand Slam (het winnen van de vier Majors) op zijn naam kan schrijven. Daarmee zou Spieth, die vooral met putten het verschil kan maken, de legendaris­che Tiger Woods van zijn troon stoten. Woods was 25, Spieth is er nu 24. Nog dit: naast Pieters verschijnt er morgen nog een tweede Belg aan de tee, Nicolas Colsaerts kreeg in extremis een startticke­t toegeschov­en.

 ?? FOTO AFP ?? Pieters hoort vanaf morgen bij de schaduwfav­orieten in North Carolina.
FOTO AFP Pieters hoort vanaf morgen bij de schaduwfav­orieten in North Carolina.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium