Het Belang van Limburg

“Af en toe met kleine oogjes”

Molse DJ heeft weer meer dan 100 dubbels op zijn teller staan

- Johan MULDERS

In het Antwerpse is Guy Hooyberghs vooral gekend als voormalige uitbater van het danscafé Qué Pasa in Mol, maar nu is hij ook in Limburg geen onbekende figuur meer. Net als vorig seizoen schuimt hij alle Limburgse tornooien af en heeft hij weer meer dan 100 wedstrijde­n op de teller staan. “Ik doe het louter voor het plezier en het sociaal contact achteraf”, valt de 47-jarige Mollenaar met de deur in huis.

Hij nam deel aan 42 tornooiree­ksen. “In het voorjaar maak ik een planning op van al mijn tornooien en ik speel met diverse partners. Op de tornooien zijn er nog spelers die mij vragen, maar die moet ik teleurstel­len, want mijn planning zit vol, omdat ik vaak inschrijf voor drie, vier reeksen op één tornooi. Dat geeft al eens problemen bij de planning van een wedstrijd, maar een telefoontj­e met de tegenparti­j lost doorgaans veel op. De wedstrijdl­eiders kennen mij ondertusse­n.” De tennismicr­obe kreeg Guy te pakken via zijn vrouw Sofie Sannen, één van zijn vaste dubbelpart­ners. “Drie jaar geleden leerde ik haar kennen. Door haar te vergezelle­n naar de tornooien kreeg ik de smaak te pakken. Voordien had ik wel jaren squash gespeeld. Ik sloot mij aan bij TC Nuclea. Daarna nam ik deel aan de laddercomp­etitie in TC Field, waar ik tijdens de winter ook lessen volg.”

Lokerse feesten

“Als ik iets doe, wil ik het ook goed doen. Dat is in alles zo. Mijn café was bijvoorbee­ld gekend om zijn vele cocktails. Zo hebben wij de Mojito in de Kempen geïntroduc­eerd. Sommigen dachten dat ik er salade in vermengde, maar ik had wel degelijk met mijn personeel een opleiding cocktailsh­aken gevolgd”, zegt hij trots.

Guy HOOYBERGHS Plaatjes draaien doet hij nog altijd als DJ Zoemba Digitaal. “Tegenwoord­ig meer op privéfeest­en, maar ook nog steeds op fuiven en dit weekend zelfs op de Lokerse feesten. Het gebeurt dat ik met kleine oogjes op het terrein sta. Vooral op zondag. Maar dat neem ik erbij. Ik werk daarnaast nog op het SCK in Mol, maar mijn dertiende maand zet ik om in verlof om te kunnen tennissen. Last van blessures? Nee, gelukkig niet. Als voorzorg ga ik elke maand naar de osteopaat. In het voorjaar nam ik deel aan een tennisvaka­ntie in Ibiza. In oktober gaan we terug met een aantal koppels. Dat wordt de afsluiter van ons seizoen. Twee van de vijf finales kon ik winnend afsluiten, telkens met mijn vrouw Sofie. Dat is zeker geen toeval, want ze speelt al jaren en ik kan haar tips goed gebruiken. Omdat zij een hoger klassement heeft, moeten we in een hogere reeks meespelen. Dat maakt mij sterker”, lacht Guy Hooyberghs.

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Guy Hooyberghs: “Ik kan de tips van mijn vrouw Sofie goed gebruiken.”
Foto KAREL HEMERIJCKX Guy Hooyberghs: “Ik kan de tips van mijn vrouw Sofie goed gebruiken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium