Het Belang van Limburg

“De trap opgaan doet soms pijn”

Maxence Le Grelle grossiert in marathonwe­dstrijden

- Rob KWANTEN

De finale van het EH 55/3-tornooi op TC de Born werd, naar goede gewoonte, een lange driesetter tussen Maxence Le Grelle en Filip Van Autgaerden. Le Grelle trok aan het langste eind, net als in de Masters-finale van vorig seizoen. “Een titel die ik absoluut wil verdedigen”, vertelt de 59-jarige C+30/4. “Twee jaar geleden won ik in Diest mijn eerste tornooi en toen kreeg ik de smaak te pakken. Eens ik doorhad hoe dat criterium werkte, was ik niet meer te houden. Ik ben iemand die graag mijlpalen bereikt en dromen waarmaakt. De Masters winnen? is voor mij absoluut een mijlpaal. En zo treed ik toch een beetje in de voetsporen van mijn echtgenote, die rond de eeuwwissel­ing nog B0 was. Zij heeft in haar leven heel veel tornooien gewonnen. Mijn zoon is C+30/3 en heeft een hele poos geleden eens mogen meedoen aan het Feest van de Jeugd.”

Le Grelle is lid op de Koninlijke TC Nova in Schoten en woont nabij Herentals. Maar toch kiest hij resoluut voor het Limburgse circuit. “Clubs als Mol, Geel en Diest zijn voor mij niet zo ver rijden. Iets verdere verplaatsi­ngen naar Hasselt of Sint-Truiden maak ik met de glimlach, want ik heb mijn hart verloren aan de gemoedelij­ke sfeer en het sympathiek­e publiek op clubs als TC De Born. Er wordt hier op een heel aangename manier aan competitie gedaan.”

Nochtans stelt de sympathiek­e Maxence de wedstrijdl­eiders vaak op de proef. Zijn wedstrijde­n durven immers al eens uitlopen.

“Op de Born heb ik zondag mijn record verbroken. De wedstrijd tegen Filip heeft bijna 4 uur geduurd. Ik ben nu eenmaal een verdedigen­de speler, aanvallend heb ik heel wat beperkinge­n. Fysiek eist dat soms zijn tol, zeker in deze periode. De laatste tien dagen heb ik zes wedstrijde­n gespeeld, goed voor in totaal veertien uur tennisplez­ier. De trap opgaan, durft dan wel eens pijn doen”, geeft Maxence toe. Le Grelle gooit overigens niet enkel in het tennis hoge ogen. Hij is lid van het directieco­mité van de nv Testas in Wommelgem. “Maar ondanks mijn druk profession­eel leven zal ik altijd tijd blijven maken voor tennis”, besluit hij.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Maxence Le Grelle (links) en Filip Van Autgaerden speelden op De Born bijna vier uur lang.
FOTO SERGE MINTEN Maxence Le Grelle (links) en Filip Van Autgaerden speelden op De Born bijna vier uur lang.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium