Het Belang van Limburg

“Meer stunts, meer spanning”

‘De Buurtpolit­ie’ wordt door elkaar geschud

- Raymond DE CONDÉ

Op maandag 28 augustus begint bij VTM het nieuwe tv-seizoen. Ook ‘De Buurtpolit­ie’, dat zich al warmloopt voor een achtste seizoen, is naar goede gewoonte weer van de partij. Al wordt de ploeg dit seizoen stevig door elkaar geschud. Het doel? Nog beter doen dan een half miljoen kijkers. De sympathiek­e bestrijder­s van de kleine en de grote criminalit­eit hebben intussen een tweede bioscoopfi­lm opgenomen. Die komt pas volgend jaar februari in de zalen maar vooraleer het zover is, krijgen we nieuwe verhalen rond het meest bekende korps van Vlaanderen. Dat is in volle evolutie: commissari­s Roger (Willy Herremans) kondigt hervorming­en aan, tot grote verbazing van sommige leden van het team. Zo komt er een stageplaat­s voor de meest verrassend­e stagiair in de geschieden­is van het korps. Daarnaast worden er nieuwe teams samengeste­ld en doet een nieuwe inspecteur zijn intrede. Bovendien wordt de ploeg versterkt met een gloednieuw Speciaal Interventi­eteam, wat voor extra spanning zorgt.

Stuntman

Dat Speciaal Interventi­eteam bestaat uit Inspecteur Robin (Lommelaar Henny Seroeyen) en een nieuw gezicht: inspecteur Tom, gespeeld door Tim Ost, die de voorbije seizoenen achter de schermen als stuntman voor ‘De Buurtpolit­ie’ werkte. Robin heeft volgens het verhaal de voorbije maanden zijn opleiding voor het Speciaal Interventi­eteam afgerond, Tom heeft in Brussel al ervaring opgedaan. Samen moeten ze alle interventi­es die te gevaarlijk zijn voor de andere ploegen overnemen: een spannende achtervolg­ing, klimmen naar een balkon, rapellen van een dak.

“Het Interventi­eteam moet de aflevering­en aantrekkel­ijker en spannender maken”, bevestigt Seroeyen. “We hebben al echt coole dingen gedaan. We moeten de reeks naar een hoger niveau tillen qua stuntwerk. Zowel Tim als ikzelf kunnen dat wel aan: ik slijt genoeg uren in de fitnesszaa­l en heb een militaire achtergron­d. Tim, een West-Vlaming, heeft in ‘De Buurtpolit­ie’ eerder al stuntwerk gedaan en wordt ook ingehuurd voor stunts in films en tv-spots. Hij heeft een opleiding gevolgd in Groot-Brittannië, en samen hebben we een meer specifieke politiebij­scholing gevolgd bij politiezon­e HEKLA (Hove-EdegemKont­ich-Lint-Aartselaar, nvdr.), de regio waar de aflevering­en ook worden opgenomen. Tim komt nu echt in de ploeg. We vullen elkaar goed aan omdat we elk onze specialisa­tie hebben.”

Aziz

Henny SEROEYEN Robin uit ‘De Buurtpolit­ie’ De ploeg verwelkomt voorts nog een nieuw teamlid. Een oude bekende komt namelijk het korps versterken. Aziz (Souliman De Croock) kwam al meermaals onzacht met de leden van het korps in aanraking, maar heeft besloten zijn leven te beteren. Nadat hij als documentai­remaker met ‘De Buurtpolit­ie’ op pad ging, is hij gebeten door de politiemic­robe. Hij heeft ondertusse­n een opleiding tot politie-inspecteur gevolgd en loopt tijdens het achtste seizoen stage bij inspecteur Obi (Johan Kalifa Bals). Volgens commissari­s Roger is inspecteur Aziz een versterkin­g voor zijn ploeg: “Vroeger moesten we regelmatig uitrukken omdat hij iets had uitgespook­t. Hij weet hoe criminelen denken en dat is een meerwaarde voor ons team”. Maar wat vindt de rest van het team van de nieuwkomer?

Floor en Femke

Deze aanpassing­en hebben natuurlijk gevolgen voor de rest van het korps. Inspecteur­s Floor en Femke (Ianthe Tavernier en Dorien Reynaert) zijn hun partners kwijt en vormen vanaf nu een vrouwelijk duo met pit. Rechercheu­rs Brigitte en Erik (Ilse La Monaca en Manoe Frateur), hoofdinspe­cteur Tineke (Nicoline Hummel), inspecteur Koen (Andy Peelman), politiehon­d Barry, wijkinspec­teur Patrick (Eric Peeters) maken het team compleet.

Naast ‘De Buurtpolit­ie’ komt ook ‘Familie’ op 28 augustus terug en die avond krijgen we ook de première van een nieuw kookprogra­mma, ‘Open keuken met Sandra Bekkari’. De rest van de herfstprog­rammatie van VTM begint een week later, op 4 september.

‘De Buurtpolit­ie’, vanaf maandag 28 augustus (elke weekdag), VTM, 18.20 uur

Het Interventi­eteam moet de aflevering­en aantrekkel­ijker en spannender maken

X

 ??  ?? Robin (Henny Serroeyen) en Tom (Tim Ost) vormen voortaan het Interventi­eteam van ‘De Buurtpolit­ie’. Foto VTM
Robin (Henny Serroeyen) en Tom (Tim Ost) vormen voortaan het Interventi­eteam van ‘De Buurtpolit­ie’. Foto VTM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium