Het Belang van Limburg

Ex-campagnele­ider Trump op de rooster

-

Robert Mueller, de speciale onderzoeke­r die de Russische connecties van Donald Trump onderzoekt, heeft bij grote banken financiële gegevens over Paul Manafort opgevraagd.

NEW YORK -

Manafort was tot midden 2016 de campagnele­ider van

Donald

Trump.

Voordien werkte hij voor de Russisch-ge- trouwe voormalige Oekraïense president Viktor Janoekovit­sj. Eerder al onderzocht het Amerikaans­e gerecht of Manafort zich bezondigd had aan witwassen van Oost-Europese fondsen in vastgoed in New York. Volgens sommigen zijn er aanwijzing­en dat duistere Russische figuren belegd hebben in vastgoed van Trump.

Twee weken geleden doorzochte­n FBI-speurders al het huis van Manafort in Virginia.

Stijging asielzoeke­rs uit Venezuela BRUSSEL -

Het aantal Venezolane­n dat in de Europese Unie asiel aanvraagt, is tussen 2013 en 2016 gestegen van 105 naar 4.695 per jaar. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, die staatssecr­etaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) donderdag signaleerd­e op Twitter. Volgens Francken zullen er dit jaar nog veel meer Venezolane­n in Europa asiel aanvragen, tot nu toe gemiddeld meer dan 900 per maand. In België dienden in 2016 45 Venezolane­n een aanvraag in. Ook dit jaar gaat het alweer om enkele tientallen. “Ze werden tot nu toe allemaal erkend”, zegt Francken. Venezuela is de voorbije jaren in een diepe economisch­e en politieke crisis terechtgek­omen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium