Het Belang van Limburg

“Heel vaak moeten gaan”

-

Na vijftien avontuurli­jke proeven staan Gerry (38) en Steve (33) uit respectiev­elijk Zwijndrech­t en Beveren bovenaan het scorebord. Zij krijgen zo 1.500 euro én een uniek schilderij­tje van de hand van Jana van Beyond Borders. “We moeten de vrouw van Steve hiervoor bedanken”, zegt het duo na de uitreiking. De overwinnin­g van Gerry en Steve, twee vrienden die regelmatig samen gaan sporten, komt toch enigzins als een verrassing. Zeker na de eerste proeven leken Rik en Thijs, twee twintigers uit Aarschot, het laken naar zich toe te zullen trekken. Toen zij niet alleen op fysiek vlak, maar ook bijvoorbee­ld tijdens het katapultsc­hieten uitblonken, dichtten sommigen hen al de eindzege toe. Maar zover kwam het dus niet. Toch wonnen Rik en Thijs in totaal zes proeven, terwijl Gerry en Steve ‘slechts’ in drie proeven de beste waren. “De andere duo’s hebben het ons bijzonder lastig gemaakt", zegt Steve. “Ze hebben ons echt tot het uiterste gedwongen. Meer nog, we zijn vaak over de rooie gegaan. Gerry is iemand die kan gaan én blijven gaan, ik moest hem vaak gewoon proberen te volgen (lacht).”

De traditie wil dat de winnaars een rondje trakteren aan de andere deelnemers. Gerry en Steve houden die maar al te graag in ere. Een kostelijke zaak in Noorwegen, als je weet dat een pintje acht euro kost. “We hebben het er graag voor over”, zegt het duo. “Het was dan ook een heel fijne groep. Soms duurt het bij groepsreiz­en wat langer vooraleer het ijs gebroken raakt, maar dit keer was dat zo beklonken.”

Speech

Na de uitreiking van het schilderij­tje en de bijhorende kussen smeekt die groep natuurlijk om een speech. “Oei, daar zijn we minder goed in”, lacht Gerry. “Maar we willen wel graag nog een aantal mensen bedanken. Op de eerste plaats natuurlijk de mensen van Beyond Borders, om dit mogelijk te maken. Het was een fantastisc­he belevenis die we ons nog lang zullen herinneren.” Maar we moeten ook de vrouw van Steve bedanken”, zegt Gerry. “Zij heeft ons ingeschrev­en en gezegd dat we dit moesten doen (lacht).”

 ?? BOUMEDIENE BELBACHIR
FOTO ?? Winnaars Steve (l) en Gerry (r) klinken op de overwinnin­g.
BOUMEDIENE BELBACHIR FOTO Winnaars Steve (l) en Gerry (r) klinken op de overwinnin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium