Het Belang van Limburg

“AA Gent? Nee, ik wil spelen”

-

De Truiense fans zien Chris O’Loughlin liever niet meer aan de slag als T1. Toch waren de spelers het gisterenmi­ddag unaniem eens: de training die de Ier donderdag leidde, was de beste sessie van het nog prille seizoen. “De intensitei­t lag deze week onder O’Loughlin een pak hoger”, oordeelde ook de 22-jarige Lucas Pirard, die zondag de punten wil thuishoude­n tegen ‘zijn’ Standard. De Kanaries trainden donderdag op een drijfnat oefenveld, de regen bleef met bakken uit de lucht vallen. Maar Chris O’Loughlin eiste en kreeg de volle overgave van zijn spelers. Met het oog op de komst van de nieuwe coach én het bezoek van Standard, goed wetende dat alleen scherpte hen de volgende weken kan redden. Ook Lucas Pirard oogde vlijmscher­p. In de wedstrijdv­ormen werd hij nauwelijks geklopt. Eén keer met een carambole - paal, hoofd Pirard, binnen - waarna een luide ‘putain!’ volgde, maar verder zagen we de ijzersterk­e Pirard die tegen Zulte Waregem al veel erger voorkwam.

Je topvorm is er al snel, Lucas. Dat zagen we aan de Gaverbeek.

“Ik had veel werk na

die

rode kaart. Maar het waren allemaal te pakken ballen. Tegen de goals had ik geen verhaal. Dus neen, een goed gevoel hield ik niet over aan die match.”

Bartolomé Marquez is intussen ontslagen. Was het zo moeilijk werken onder hem?

“Er is nu veel meer intensitei­t op training. Als doelman had ik er niet zo veel last van, maar de spelers begrepen geen snars van de oefeningen die hij probeerde uit te leggen. Ze wisten te vaak niet meer van welk hout pijlen maken.”

Er is veranderin­g op til met een nieuwe coach.

“Ik lees ook overal de naam van De Roeck. Ik ken hem niet.”

Bormans over nieuw contractvo­orstel Jouw focus ligt al volop op Standard?

“En of. Ik hoop dat we zoals in de play-off 2 de drie punten kunnen thuishoude­n tegen hen. Toen wonnen we met 1-0. Daar teken ik voor. Al is dit een heel ander Standard. Met Mpoku en Pocognoli heeft de club haar identiteit voor een groot stuk teruggewon­nen.”

Vorig seizoen zei je dat je ooit terug onder de lat wil staan bij Standard.

“(lacht) Ooit! Dat is nu nog niet, hé. Ik heb altijd veel sympathie gehad voor Standard. Ik heb er van mijn 12de tot mijn 21ste gespeeld. En ik woon nu nog in het Luikse. Samen met Teixeira pendel ik elke dag vanuit Luik.”

Er was in het tussenseiz­oen concrete interesse voor je. Toch verkoos je te blijven.

“AA Gent duwde door, maar dan moest ik ginds tweede doelman worden. Neen, ik wil spélen. Verder was er een ploeg uit Duitsland, maar dat was minder concreet.”

Je hebt ook een nieuw voorstel gekregen van STVV.

“Drie weken geleden. Maar dat heb ik geweigerd. Ik heb nog een contract van twee seizoenen, de club wilde daar een extra jaar aan breien. Maar de financiële voorwaarde­n waren niet navenant. Maar dat verandert verder niks. Ik wil zondag even graag winnen tegen Standard.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium