Het Belang van Limburg

“Helemaal zoon van de vader”

-

Precies een half jaar was Obbi Oulare, toen hij in juli 1996 met de rest van de familie van Waregem naar Genk verhuisde. Pa Souleymane volgde zijn ex-trainer Aimé Anthuenis naar de Limburgse fusieclub, waarmee hij de beker én de landstitel zou winnen en Profvoetba­ller van het Jaar zou worden. Zondag staan de schijnwerp­ers op Obbi, die drie jaar geleden uitgereken­d in Genk op het hoogste niveau debuteerde met Club Brugge en nu met Antwerp de scalp van Racing wil. Het uitgelezen moment om Aimé Anthuenis de treffende gelijkenis­sen tussen vader en zoon uit de doeken te laten doen.

1. Laatbloeie­r

Aimé Anthuenis: “Souleymane Oulare arriveerde op zijn 17de bij Eeklo maar sukkelde veel met blessures aan de buikspiere­n en de lies. Daarom brak hij niet door bij Sint-Niklaas en Beveren, waar ik hem bij de reserven zag spelen naast Essende in de spits. Twee bomen, die indruk maakten. Ik haalde hem eerst naar Waregem en daarna naar KRC Genk, omdat hij zoveel potentie had. Ik leerde Souley beter kennen, paste zijn trainingsr­itme aan aan zijn kwetsbaar lichaam. Het had te maken met zijn explosivit­eit, vergelijk het met Emile Mpenza. Ook in het eerste jaar Genk brak hij niet helemaal door, hij sukkelde lang met een enkelbless­ure. Tot hij in de op twee na laatste match tegen Harelbeke dolde met Zéré en twee keer scoorde tegen Gaspercic. Ik vroeg aan het bestuur in de tribune

RODE DUIVELS

Negende op de FIFA-ranking - De Rode Duivels zijn een plaats gestegen op de FIFA-ranking en staan nu negende. Enkel de eerste zeven landen plus gastland Rusland zijn reekshoofd bij de loting voor het WK in Rusland. Brazilië (1.604 punten) wipt weer over wereldkamp­ioen Duitsland (1.549) naar de eerste plaats.

LOKEREN

Blessure Overmeire evolueert gunstig - Gisteren liet Killian Overmeire een controlere­scan uitvoeren. Die vertoonde een positieve evolutie na zijn scheurtje aan de adductoren.

KV MECHELEN

Vitas onzeker voor AA Gent - Uros Vitas dreigt morgen het duel met zijn ex-club AA Gent te moeten missen. De Servische verdediger kreeg woensdag op training last aan zijn heup en moest daardoor passen voor de training van gisteren. of ze het gezien hadden, zij volgden me en hielden Souley aan boord. In de twee volgende jaren was hij één van de sleutelfig­uren toen we de Beker van België en landstitel pakten. Hij wist dat hij altijd speelde als hij fit was en zat boordevol vertrouwen.” “Ik heb de indruk dat ook Obbi iemand nodig heeft, die helemaal in hem gelooft. En die hem overtuigt van de enorme mogelijkhe­den, die hij heeft. Dat was nog niet het geval bij Club Brugge, Watford en Zulte Waregem. Maar hij kan zomaar ontploffen, wie weet één van de volgende weken op Antwerp al. Zeker in thuismatch­en, waar de fans op de banken zullen staan. Zoals die van Genk zijn vader op handen droegen.”

2. Gemakzucht­ig

Aimé Anthuenis: “Ik slaagde erin om Souleymane binnen de

BUITENLAND

Halfbroer van Leon Bailey naar Malta - Kyle Butler, het 19-jarige halfbroert­je van Leon Bailey, speelt vanaf dit seizoen bij St. Andrews, een bescheiden profclub uit de Maltese competitie. De Jamaicaan slaagde er in de voorbije seizoenen niet in om door te breken bij achtereenv­olgens Genk en Westerlo.

OEFENWEDST­RIJDEN vrouwen

lijnen te laten lopen. Bij zijn andere clubs was er nog wel eens kritiek, omdat hij nonchalant was en wel eens te laat kwam. Zoiets los je niet op met boetes, dat werkt meestal contraprod­uctief bij Afrikanen. Ik toonde dat ik in hem geloofde en kreeg Souley zo op mijn hand. Waardoor hij op en naast het veld deed wat gevraagd werd.”

“Ik weet dat Obbi als kind altijd in de watten werd gelegd door zijn mama Fanta. Ik hoop dat hij beseft dat hij er alles aan moet doen om een carrière zoals zijn vader te kunnen uitbouwen. Daarom hoorde ik hem niet graag zeggen dat hij met overgewich­t en een fysieke achterstan­d bij Antwerp was gearriveer­d. Als je weet dat dat je zwakke plek is, moet je extra hard werken in de zomer. Hij zal zijn lichaam als een echte prof moeten verzorgen, wil hij alles uit zijn carrière halen. Die knop moet hij omdraaien.”

3. Kopbalster­k

Aimé Anthuenis: “Ik moest meteen aan Souleymane denken, toen ik Obbi drie jaar geleden voor het eerst zag spelen. Dat is helemaal de zoon van zijn vader. Hetzelfde postuur, hij straalt evenveel kracht uit. Souley had een enorme verticale sprongkrac­ht: hij kon opveren, twee seconden blijven hangen en dan keihard op doel koppen. Zo scoorde hij ooit op Anderlecht, na een center van Strupar vanop links. Een goal, die ik nooit zal vergeten.”

“Obbi is een stuk groter maar heeft ook de sprongkrac­ht van zijn vader, ik heb hem de voorbije twee matchen niet veel kopduels zien verliezen. Ook aan de bal en één op één heeft Obbi enorm veel capaciteit­en. Alleen is het aan hem om het op zijn 21ste vaker en regelmatig­er in wedstrijde­n te tonen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Obbi Oulare (links) en vader Souleymane.
FOTO PHOTO NEWS Obbi Oulare (links) en vader Souleymane.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium