Het Belang van Limburg

“Nog niet aan eindzege denken”

Halenaar Dylan Teuns pakt vierde ritzege in drie weken

- Kristof LIBERLOO

Dylan Teuns moet dringend een architect in de arm nemen. Waarom? Wel, zijn trofeeënka­mer is te klein geworden. De Halenaar greep gisteren in het Noorse Narvik zijn vierde ritzege in drie weken. Teuns gaat na de eerste (regenachti­ge) etappe ook meteen aan de leiding in de vierdaagse Arctic Race of Norway. “Maar het is te vroeg om al aan de eindzege te denken”, aldus de Limburger. Zou hij nog bestaan, de Belgische sportliefh­ebber die vreemd opkijkt als hij de naam Dylan Teuns hoort? Tuurlijk niet. De BMC-wielrenner uit Halen wordt niet langer verward met zijn Belgische naamgenoot die gisteren de etappe in de BinckBank Tour won. De voorbije weken reeg hij de overwinnin­gen aan mekaar. Vier ritzeges in totaal. Twee in de Ronde van Wallonië, eentje in de Ronde van Polen. Ook in de meest noordelijk­e koers van het jaar bleek hij gisteren de snelste. Teuns won de eerste etappe in de Arctic Race of Norway voor de Noor Jensen en de Italiaan Pasqualon. Kortom, trek eender waar een witte streep over een weg die hellend oploopt en Teuns knalt er als eerste over.

Slim

“Toch is deze zege een beetje een

Dylan TEUNS verrassing”, aldus de 25-jarige Limburger, die het slim speelde in de laatste kilometers. “Ik wist dat het niet tot een groepsspur­t zou komen, dus hield ik de sterke renners goed in de gaten en knapte zelf het werk niet op. Het kwam eropaan om het juiste moment af te wachten. In de laatste kilometers zat ik nog rond de tiende posi- tie, net voor het begin van het klimmetje maakte ik me los. Na een rechtse bocht zag ik dat ik een kloofje geslagen had, toen heb ik vol doorgezet tot de finish. Met succes.”

Een voordeel, Teuns kende het parcours, hij was eerder al actief in Noorwegen, waar eind september (in Bergen) ook het WK plaatsvind­t. “Ik reed hier twee jaar geleden al eerder. Toen was de koers nog harder, met meerdere rondes, ik wist dat ik vandaag een kans had. Natuurlijk doet dit deugd.”

Vier ploegmaats

Teuns pakte eerder al de eindzege in de Ronde van Wallonië en de Ronde van Polen. Ook in Noorwegen gaat hij na de eerste etappe logischerw­ijs aan de leiding. “Maar het is te vroeg om al aan de eindoverwi­nning te denken”, vervolgde Teuns. “We hebben nog maar één rit achter de rug, pas na dag vier worden de prijzen uitgedeeld. Maar natuurlijk zal ik er alles aan doen om die leiderstru­i te verdedigen de volgende ritten.”

Daarvoor kan Teuns op vier ploegmaats rekenen. Want zo zit het format van de Arctic Race of Norway in mekaar. Teams van vijf renners (minder dan in de meeste andere rondes) moeten voor meer spektakel zorgen... en Teuns dus aan de eindzege helpen. “Ik beleef de beste vorm uit mijn leven en rijd hier dus met een heel goed gevoel rond”, besloot de BMCrenner.

Net voor het begin van het klimmetje maakte ik me los. Na een rechtse bocht zag ik dat ik een kloofje geslagen had, toen heb ik vol doorgezet tot de finish

DE ZEGEREEKS VAN DYLAN TEUNS

Eindzege

Eindzege Ronde van Wallonië Ronde van Wallonië Ronde van Wallonië Ronde van Polen Ronde van Polen Arctic Race of Norway

 ?? FOTO AFP ?? België, Polen of Noorwegen: Dylan Teuns wint tegenwoord­ig overal.
FOTO AFP België, Polen of Noorwegen: Dylan Teuns wint tegenwoord­ig overal.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium