Het Belang van Limburg

Timothy Walschaert­s en Suzanna Vandormael winnen ballonvaar­t

-

Vrijdag 4 augustus was het heerlijk feesten onder de eikenbomen van het Alkense Eikenbos. De traiteur stilde 650 hongerige magen en de dj zorgde dat de cholestero­l op punt bleef. De boerenavon­d met barbecue was alweer een knaller van formaat. De organisati­e organiseer­t al sinds het ontstaan van de Oogstfeest­en een groot dankfeest voor zijn vrijwillig­ers. Sinds enkele jaren kunnen ook buitenstaa­nders mee genieten van dit feest, als ze op voorhand inschrijve­n. Voor de kinderen was het ook feest: twee springkast­elen en een gratis draaimolen van vroeger zorgden voor heel wat lachende gezichten.

Blokken

De 21-jarige Timothy Walschaert­s uit Alken was extra gelukkig, hij won de luchtballo­ndoop, aangeboden door sponsor Ballooness­entials. Omdat Timothy zelf naar huis gestuurd was om te blokken, nam zijn oma en buurvrouw van de evenemente­nweide de cadeaubon in ontvangst.

De andere ballonvaar­t werd verloot onder de meer dan 100 vrijwillig­ers van vorig jaar. Omdat het vijftien jaar Alkense Oogstfeest­en is, wilde het bestuur zijn vrijwillig­ers extra in de bloemetjes zetten. 150 naamkaartj­es zaten in een doos en Eline trok Suzanna Vandormael, een boerinnetj­e van het Pannenkoek­enhuisje. Voorzitter van vzw Vrienden van het Belgisch trekpaard, Pieter Berden, was ontzettend tevreden met de opkomst en maakt samen met zijn team alles opnieuw klaar voor zondag, de jubileumed­itie van de Alkense Oogstfeest­en.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium