Het Belang van Limburg

“Zo’n poging mislukt bijna altijd”

-

Yves Lampaert

(Quick Step

Floors) ging solo in de laatste vier kilometer.

Doorgaans een kansloze missie, maar Lampaert werd pas ingelopen op zo’n 120 meter van de finish. “De laatste kilometer was een soort kuip”, aldus Lampaert. “Op het einde liep het omhoog en dan is een peloton in het voordeel.” Lampaert kreeg aan de finish tal van schouderkl­opjes van collega’s. De wetenschap dat hij iedereen tot het uiterste had gedreven, verzachtte aanzienlij­k de ontgoochel­ing van de gemiste zege. “Je hoort het aan de reacties van het peloton”, aldus Lampaert. “Iedereen zegt chapeau, maar natuurlijk ben ik ontgoochel­d. Ik had de rit kunnen winnen en leider kunnen zijn, maar zo’n poging mislukt bijna altijd. Ik vond het een mooie aanval. Dat zou meer moeten gebeuren in het peloton.”

Het was leider Stefan Küng zelf die mee de kloof hielp dichten. “Dat ik zo dicht stond in het klassement (op 12 seconden, nvdr.) heeft mij genekt”, aldus Lampaert. “Anders rijdt BMC het nooit dicht.”

Peloton strijkt vandaag neer in Sittard-Geleen

Start en aankomst bevindt zich vandaag in het Tom Dumoulin Bike Park, een wielerbaan naast het voetbalsta­dion van Fortuna Sittard. De race eindigt met twee ronden van elk 38,8 kilometer, telkens met vijf klimmetjes. Dat zijn de Bergstraße (700 meter aan 4%), Schatsberg (800 meter aan 5%), Weg langs Stammen (350 meter aan 8%), Windraak (700 meter aan 4,5%) en Watersley (400 meter aan 4%). De klassieke renners zijn aan zet.(jpdv)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium