Het Belang van Limburg

“Toestemmin­g van club”

Martijn Colson en Dennis Deroey dit weekend toch op Masters in Knokke

- Rob KWANTEN

Het Belgische beachvolle­ybalseizoe­n bereikt dit weekend zijn hoogtepunt op de Masters aan de zeedijk in Knokke. Martijn Colson haalde zondag aan de zijde van Dennis Deroey de finale in Maaseik en dat leverde het duo een ticket voor de Masters op. “De prekwalifi­caties overleven is onze doelstelli­ng”, aldus een voorzichti­ge Colson. Colson was deze zomer niet alomtegenw­oordig op het Belgische beachzand.

“Ik heb inderdaad maar vijf manches meegedaan”, vertelt de 23-jarige Lommelaar, die na één seizoen bij Noliko Maaseik de overstap heeft gemaakt naar Aalst. “Ik wilde wat meer rust nemen dan vorig tussenseiz­oen. Maar uiteindeli­jk hebben we dus toch Knokke gehaald. In principe was een deelname aan de Masters voor mij uitgeslote­n, omdat we dit weekend met Aalst meerdere keren trainen. Maar omdat Dennis Deroey eveneens bij Aalst speelt, heeft de clubleidin­g ons uitzonderl­ijk toelating gegeven om in Knokke ons ding te doen.”

Veel wind

Ondanks het uitstekend­e resultaat in Maaseik houdt Colson de voetjes op de grond. “Koekelkore­n en Van Walle zijn natuurlijk de absolute topfavorie­ten. Onze kansen schat ik niet zo hoog in. In Maaseik was springen vrij makkelijk door het vaste zand. Aan de kust is het zand losser en staat er ook veel meer wind. Niet bepaald mijn favoriete omstandigh­eden. Met Deroey heb ik natuurlijk wel een fantastisc­he partner, met veel ervaring. Hij speelde in het verleden al enkele keren de finale op de Masters. Onze ambities? Als we vrijdag de prekwalifi­caties overleven, zijn we tevreden. Ons vervolgens plaatsen voor de Grand Slam van zondag zou de kers op de taart zijn.” Donderdag startte Colson met Aalst de voorbereid­ing op het nieuwe zaalseizoe­n. De middenblok­ker keerde Maaseik al na één seizoen de rug toe.

“Het is jammer, maar als twee partijen niet tot een akkoord kunnen komen, moeten de wegen wel scheiden” zegt hij. “We hebben in onderling overleg beslist om de samenwerki­ng te stoppen. Ik ben nu helemaal gefocust op Aalst. We zijn al enkele dagen bijzonder pittig aan het trainen.”

Vrouwen

Bij de vrouwen zijn de schijnwerp­ers dit weekend natuurlijk gericht op Katrien Gielen en Liesbeth Mouha, die maar wat graag het duo Catry-Vandesteen­e van een tweede titel op rij willen houden.

 ?? Foto GREGORY VAN GANSEN ?? Martijn Colson (l.) en Dennis Deroey: “Ons plaatsen voor de Grand Slam van zondag zou de kers op de taart zijn.”
Foto GREGORY VAN GANSEN Martijn Colson (l.) en Dennis Deroey: “Ons plaatsen voor de Grand Slam van zondag zou de kers op de taart zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium