Het Belang van Limburg

“Hoop dat er doorgelope­n wordt”

Marnick Nicolaes mikt op podium op Vlaamse titelstrij­d

- Jacky STIJVEN

Op dinsdag 15 augustus hebben in Brugge de Vlaamse jeugdkampi­oenschappe­n plaats. Heel wat Limburgers strijden er mee voor medailles en ereplaatse­n. Daarbij ook tweedejaar­sscholier Marnick Nicolaes (foto), een van de seizoensre­velaties in de halve fond. Vorige zomer was er van Marnick Nicolaes, die bij ATLA door Cor Heemskerk en Jimmy Mebis begeleid wordt, in de jaarlijste­n amper een spoor terug te vinden. Maar na een aarzelend begin eind april op de provincial­e kampioensc­happen reeg de 17-jarige Lanakenaar de voorbije maanden de persoonlij­ke records aan elkaar. Zo staat hij in de 800m op 2.03.68 en in de 1.500m - het nummer dat hij dinsdag in Brugge loopt - op 4.17.69.

“Ik denk dat de tiendaagse trainingss­tage tijdens de paasvakant­ie in Portugal voor een hele goede basis gezorgd heeft. Verder heb ik de trainingsu­ren opgedreven en ben ik ook groter en sterker geworden”, reageert Nicolaes.

Wat het dinsdag in Brugge wordt, is ook voor hem zelf een groot vraagteken. “Tot nu toe heb ik altijd voor een tijd gelopen. Op een kampioensc­hap gaat het er meestal tactisch aan toe. Dat heb ik nog niet meegemaakt. Ik hoop vooral dat er doorgelope­n wordt. Dan stijgen mijn kansen op een goed resultaat.” Enkele weken geleden kroonde Nicolaes, pas een drietal jaren met competitie-atletiek bezig, zich in Tessenderl­o in 6.41.73 tot Limburgs kampioen 2.000m steeple. “Eerste doel was het minimum voor de Belgische jeugdkampi­oenschappe­n te lopen en dat is gelukt. Mijn eerste steeple was een meevaller. Ik denk dan ook dat ik in de toekomst nog meer steeplewed­strijden zal lopen”, besluit Nicolaes.

 ?? FOTO TP ??
FOTO TP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium