Het Belang van Limburg

Limburgse verstandho­uding in nieuwe Beringse sporthal

-

Basketball­iefhebbers kunnen dit weekend naar jaarlijkse traditie op de Limburgse verstandho­uding kennis maken met de ploegen voor het nieuwe seizoen. Met uitzonderi­ng van Optima spelen alle Limburgse nationale en landelijk heren- en damesploeg­en twee oefenwedst­rijden in de nieuwe Beringse sporthal. Dessel (V) en Aarschot B (M) vervolledi­gen het programma. Zondagnami­ddag is er ook rolstoelba­sket. “Het is altijd interessan­t om iedereen uit onze provincie voor de eerste keer aan het werk te zien”, aldus Marc Reynders van de organisere­nde club Miners Beringen. “Ook al kennen de ploegen elkaar goed, het is mooi meegenomen om twee oefenmatch­en te kunnen spelen, zonder dat je er zelf iets voor moet regelen. Voor ons als organisere­nde club (een jaarlijkse beurtrol tussen de deelnemend­e ploegen, nvdr) is het een extra bron van inkomsten. Ik kijk vooral uit naar de wedstrijd van onze eigen Miners, zaterdag tegen Houthalen B en op zondag de afsluiter tussen Hasselt A en Houthalen A.”

Voor Beringen is het een ideale gelegenhei­d om de nieuwe sporthal op de campus van het Spectrum College (Bogaarsvel­d 13, Beringen) in te wijden.

“Na Koersel en Beverlo keren we terug naar Beringen, waar het ooit allemaal begonnen is”, legt Reynders uit. “Het is een moderne hal, met een schitteren­de nieuwe vloer en ringen. Het was de laatste dagen nog alle hens aan dek om de verhuis in orde te krijgen, maar met deze infrastruc­tuur zijn we klaar om verder te evolueren. We hopen dat we ook het cafetaria gaan kunnen uitbaten, maar die onderhande­lingen zijn nog lopende.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium