Het Belang van Limburg

“Beste Lommelaar worden”

Jasper Michiels debuteert zondag in kwarttriat­lon Lommel

- Jacky STIJVEN

Voor de 30ste keer al is het zondag in Lommel alles triatlon wat de klok slaat. Met 600 deelnemers zijn de inschrijvi­ngen voor de kwarten sprinttria­tlon al enkele weken geleden afgesloten. Lommelaar Jasper Michiels is er voor het eerst bij in de kwarttriat­lon en knokt met Carl Huygen en Tommy Reymen om eerste Lommelaar te worden. Als afstandslo­per werd Jasper Michiels door een hardnekkig­e ontsteking van het scheenbeen­vlies afgeremd. Twee jaar geleden schakelde hij over op triatlon. “Ik heb ondertusse­n Kevin Maggen als persoonlij­ke trainer aangetrokk­en en met zijn schema’s ben ik nu veel gerichter aan het trainen. De lange afstand ligt me het best. Over een paar jaar wil ik dan ook mijn eerste Ironman doen”, vertelt de 26-jarige Lommelaar, die als beroepsmil­itair op de luchtmacht­basis van KleineBrog­el werkt.

“De voorbije dagen werkte ik een bewakingso­pdracht in de buurt van Charleroi af. Het was wat training betreft dan ook een beetje

Jasper MICHIELS improviser­en. Om het fietsen te onderhoude­n, had ik mijn rollen meegenomen”, vervolgt Michiels. Zondag staat hij in eigen stad voor het eerst aan de start van de kwarttriat­lon. “Vorig jaar was ik ziek en moest ik forfait geven. Het zou mooi zijn, mocht ik zondag de beste Lommelaar worden.”

In de aanloop naar Lommel werkte hij onder meer de Caveman Triatlon in Kanne af. “Onlangs bracht ik ook de zware kwarttriat­lon van Alpe d’Huez tot een goed einde. Een erg mooie wedstrijd. Het zwemmen gebeurde in een stuwmeer en in het fietsen kregen we de Alpe d’Huez als slotklim voor de kiezen. Het lopen, normaal mijn sterkste onderdeel, viel tegen. Maar het was wel een heel mooie ervaring.” Clubgenoot bij de Lommelse Triatleten Ruben Geys aast zondag in de kwart op een vierde zege op rij. Om als eerste het Marktplein op te lopen, zal de Balenaar onderweg wel moeten afrekenen met onder andere Hans Moonen, de Nederlands­e olympische mountainbi­ker Rudi van Houts en diens landgenote­n Milan en Omar Brons.

Vorig jaar was ik ziek en moest ik forfait geven

11.30U: Iron Kids (stedelijk zwembad) 14.00U: kwarttriat­lon (start Brug 12 Vossemeren) 17.00U: sprinttria­tlon (start Brug 12 Vossemeren) 17.05U: triotriatl­on 0(start Brug 12 Vossemeren)

XWIELRENNE­N

 ?? Foto HBVL ?? Jasper Michiels nam onlangs deel aan de kwarttriat­lon van Alpe d’Huez: “Een heel mooie ervaring.”
Foto HBVL Jasper Michiels nam onlangs deel aan de kwarttriat­lon van Alpe d’Huez: “Een heel mooie ervaring.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium