Het Belang van Limburg

Dames met zware voet geven plankgas op circuit van Zolder

‘Petrolhead Days’ leert vrouwen racen

- Zahra BOUFKER

Vrouwen die van snelheid houden konden gisteren hun hartje ophalen op het circuit van Zolder. De happening, waarbij de aanwezige dames onder profession­ele begeleidin­g leerden racen, was onderdeel van ‘Petrolhead Days’, een evenemente­nreeks voor autofreaks. 35 sportieve vrouwen hadden zich ingeschrev­en voor de racecursus, onder wie zangeres Natalia en onderneems­ter Marion Van Zon. Op het programma stonden vijf tracksessi­ons van telkens twintig minuten. De dames mochten dus vijf keer op het circuit mochten racen met hun sportwagen. “Ik merk dat vrouwen voorzichti­ger zijn en mannen heviger. Maar vrouwen zijn wel meer gefocust en hebben vaak meer passie voor de auto”, vertelt instructeu­r Jef Van de Ven.

Organisato­r Hans Van de Ven brainstorm­de al langer over een themadag voor vrouwen. “We organisere­n hier veel evenemente­n, maar meestal zijn die vooral gericht op mannen. Vrouwen komen dan vaak mee en we hadden al uit verschille­nde hoeken gehoord dat er interesse was voor een vrouweneve­nt. Omdat wij ons willen richten op iedereen die van autosport houdt, hebben wij hierop ingespeeld. Qua opkomst is dit alvast een succes en de sfeer is fantastisc­h”, zegt hij tevreden.

Ideale formule

Charlotte Ceyssens uit HeusdenZol­der is achter het stuur gekropen. “Ik ben gepassione­erd door autosport en heb zelf al een aantal keren meegereden. Vandaag is het iets moeilijker omwille van het regenachti­ge weer, maar de mental coach heeft ons opgekrikt”, vertelt ze.

Ook Annick Van Cauwenberg­e, experiment­al manager bij Jaguar en Landrover, was erg enthousias­t over de opzet. “Ik vind dit een zeer goed en verrassend concept. Veel vrouwen willen dit eens proberen maar worden afgeschrik­t. Dit is de ideale formule om als vrouw na te gaan of autosport je ligt”, besluit ze.

Bekijk het videoversl­ag op hbvl.be

X

 ??  ??
 ?? Foto ZB ?? De dames maken zich klaar om met de bolides over het circuit te scheuren.
Foto ZB De dames maken zich klaar om met de bolides over het circuit te scheuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium