Het Belang van Limburg

De marktleide­r is klaar voor het najaar

Later dit najaar ‘VOOR DE LEEUWEN’: gieren en brullen In de maak voor 2018

-

‘Steracteur Sterarties­t’

Elf jaar geleden kwamen Vlaamse acteurs voor het eerst uit in deze wedstrijd waarin ze mochten bewijzen dat ze ook een aardig stukje konden zingen. In 2006 won Stan Van Samang de eerste editie, een jaar later won Free Souffriau en in 2009 klopte Mathias Sercu musicalzan­geres Ann Van den Broeck. Later dit najaar komt de show terug, met Peter Van de Veire en Danira Boukhriss als presentati­eduo.

‘Het Gezin’

Acht Vlaamse gezinnen lieten camera's installere­n in hun huis en hun auto en laten ons meekijken in hun dagelijks leven. Het zijn gewone families maar zij beleven wel elk een bijzondere tijd: puberdocht­er Noémi wacht al jaren op een longtransp­lantatie terwijl Jef, een exkolonial­e arts van 94, er met de steun van zijn dochters alles aan doet om zelfstandi­g te kunnen blijven wonen.

‘Tabula Rasa’

‘DE HELDEN VAN ARNOUT’:

Veerle Baetens schreef mee aan deze psychologi­sche thriller waarin ze ook de hoofdrol speelt als Mie D’Haeze, een jonge vrouw die na een ongeval kampt met geheugenve­rlies maar toevallig de enige getuige was bij de mysterieuz­e verdwijnin­g van een man. Zijn haar Productieh­uis Dedsit kreeg duizenden inschrijvi­ngen binnen voor een zoektocht naar nieuw komisch talent. De kandidaten worden door Bart Peeters (grote foto) voor de leeuwen gegooid. De eerste twee aflevering­en geven een idee van de ruime audities. Dan gaat het van veertig naar acht grappenmak­ers, die de opdracht krijgen om een nieuwe show in elkaar te steken. Alles hand van dagboeken en brieven die de vergeten Belgen hebben nagelaten. Onderweg polst hij bij passanten, omwonenden en bevoorrech­te getuigen of zij ooit van zijn helden hebben gehoord.

Vanaf maandag 28 augustus.

X‘BARGOENS’: Portretten van vechters

Eric Goens komt later in het najaar terug met ‘Die Huis’, want ‘Het Huis’ staat nu in Wellington (Zuid-Afrika). Daar heeft hij onder meer Sabine Hagedoren, Kris Peeters, Steven Van Herreweghe en Nafi Thiam ontvangen. Eerst komt hij echter met de achtdelige docuserie ‘Bargoens’: levensverh­alen, soms over meer aflevering­en gespreid, rond mensen die herinnerin­gen echt of verbeeldt ze zich iets? Met een topcast en uiteraard op zondag, na afloop van ‘Tytgat Chocolat’. mag: sketches, liedjes, leuke video's. Zij worden daarbij gecoacht door grote namen als Bart De Pauw, Urbanus, Maaike Cafmeyer, Sven De Ridder, Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof, die de acts ook beoordelen. “Urbanus was echt ontroerd door de manier waarop een van zijn historisch­e sketches werd nagespeeld”, vertelt netmanager Olivier Goris.

Vanaf donderdag 7 september.

X‘Politie 24/7’

Er komt een nieuwe reeks van 'Spoed 24/7' maar Stef Soetewey hing ook camera's in de kantoren en in combi's van de Antwerpse politie. Sommige agenten werden uitgerust met bodycams om de kijker een beeld te geven van bijvoorbee­ld spannende achtervolg­ingen.

‘Op de man af’

vechten: tegen vooroordel­en, tegen zichzelf, tegen een ogenschijn­lijk onoverwinn­elijke vijand. Alain Hubert vecht voor zijn poolbasis, Peter Ketelslege­rs uit Diepenbeek moet leven met vreselijke clusterhoo­fdpijn, Stijn en Steven zitten een zware straf uit in de gevangenis en vechten voor hun vrijheid, Pieter Aspe vecht tegen het verdriet om het verlies van zijn vrouw Bernadette, die vorig jaar in de zomer overleed.

Vanaf dinsdag 29 augustus.

X‘TYTGAT CHOCOLAT’: Innemende fictie

Op zondagavon­d loopt als eerste nieuwe (zevendelig­e) fictiereek­s ‘Tytgat Chocolat’: een hartverwar­mend verhaal over Jasper, een jongen met een verstandel­ijke beperking, die als inpakker werkt bij een chocoladeb­edrijf en daar verliefd wordt op collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina uitgewezen wordt, reist Jasper samen met de vrienden van de inpakafdel­ing haar achter de rug van hun familie en de directie van Tytgat Chocolat achterna. De rollen in deze romcom/roadmovie worden vertolkt door leden van Theater STAP, het theatergez­elschap dat werkt met een vast ensemble van profession­ele acteurs met een verstandel­ijke beperking. Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mieke De Groote, Jan en Flor Decleir grote rollen.

Vanaf zondag 10 september.

XEx-omroepster Saartje Vandendrie­ssche neemt het in spectacula­ire uitdaginge­n op tegen mannen. Muurklimme­n, hoog boven de begane grond bengelen aan een kabel, ijscrushra­ces: Saartje deinst niet terug voor de meest gestoorde opdrachten.

‘Salamander 2’

Filip Peeters keert terug als hoofdinspe­cteur Paul Gerardi. De moord op een politieke balling uit Kitangi leidt hem naar een samenzweri­ng rond het bezit van diamantmij­nen in die Afrikaanse staat. Hij is ervan overtuigd dat de ontbonden groep Salamander erbij betrokken is.

 ?? VRT
FOTO ?? Danira Boukhriss en Peter Van de Veire.
VRT FOTO Danira Boukhriss en Peter Van de Veire.
 ?? Foto EEN ??
Foto EEN
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium