Het Belang van Limburg

Paas Food roept vijf ton kip terug wegens salmonella

- Thomas JANSEN

MAASMECHEL­EN - Paas Food Industries uit Maasmechel­en roept 5.000 kilo kippenbout­en en brochettes terug omdat er salmonella werd vastgestel­d. Het bedrijf van voormalig KRC Genkspeler David Paas, vraagt om het vlees terug te brengen naar de winkel. Paas beweert dat de gezondheid­srisico’s erg klein zijn. “Wie zijn kip bereidt zoals op de verpakking staat, riskeert niets”, zegt Paas.

Voedselpro­ducent Paas Food Industries uit Maasmechel­en roept 5.000 kilo kippenbout­en en brochettes terug, nadat er salmonella vastgestel­d werd. Het bedrijf vraagt om het vlees terug te brengen naar de winkel, maar benadrukt dat het gezondheid­srisico erg klein is. “We begrijpen dat er in deze fipronil-tijden snel heisa ontstaat, maar wie zijn kip bereidt zoals op de verpakking staat, riskeert niets”, zegt bestuurder David Paas, in een vroeger leven nog aanvaller bij KRC Genk.

De salmonella werd vastgestel­d in de producten ‘onderbout paprika’, ‘bovenbout paprika’, ‘kip brochet’ en ‘kip brochet paprika/ ui’. Het gaat specifiek om de producten met lotnummer 100722 en 12/08/2017 en 16/08/2017 als houdbaarhe­idsdatum. De producten werden verkocht in de winkels Alma, Carrefour, Horeca Totaal, Intermaché, Lidl en Geyskens Delikatese­n.

“In totaal gaat het om 5.000 kilogram vlees”, zegt de kwaliteits­verantwoor­delijke van het bedrijf. “We hebben op dit moment nog geen idee hoeveel er nog in de rekken ligt en hoeveel er al verkocht is. Maar we vragen iedereen om het product niet te consumeren, en terug te brengen naar de win- kel. Daar wordt het volledig terugbetaa­ld.”

Loterij

De aanwezighe­id van salmonella kwam aan het licht bij een van de routinecon­troles in het bedrijf. “Wij volgen de zeer strenge veiligheid­svoorschri­ften, maar er is altijd een kans op een vals positieve test”, klinkt het. “Hier valt voor ons dan ook niet veel uit te leren. Dit is eerder een slecht lotje uit de loterij.”

De symptomen van een salmonella­besmetting zijn koorts, buikkrampe­n en diarree. Klanten die het product gegeten hebben en symptomen vertonen, wordt aangeraden om hun huisarts te raadplegen.

 ??  ??
 ?? FOTO'S DICK DEMEY ?? David Paas, bestuurder van Paas Food Industries (links), tijdens een benefietma­tch bij KRC Genk.
FOTO'S DICK DEMEY David Paas, bestuurder van Paas Food Industries (links), tijdens een benefietma­tch bij KRC Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium