Het Belang van Limburg

Van profvoetba­ller tot kippenexpo­rteur

-

David Paas (46), samen met zijn broer bestuurder bij Paas Foods, doet bij menig voetballie­fhebber een belletje rinkelen. De ex-aanvaller mag dan meer dan zestig goals gemaakt hebben op het hoogste niveau, toch zal hij vooral bijblijven door zijn rechtszaak tegen KRC Genk toen hij naar de C-kern werd verwezen.

Het was Sef Vergoossen die de Maasmechel­se aanvaller in 2001 na een tegenvalle­nd seizoen uit de A-kern bande. Paas trainde braaf, maar probeerde via de rechtbank wel zijn plaats in de A-kern te bekomen. Een half seizoen later sloot KRC Genk hem weer in de armen, en Paas liet na een financiële tegemoetko­ming de zaak vallen. Hij bedankte de Limburgse club zelfs met enkele goals, maar trok aan het eind van dat seizoen wel naar KVC Westerlo.

Daar ruilde hij in 2005 het veld in voor de bestuurska­mer en werd commerciee­l manager. In die periode richtte hij samen met Jan Moons (ex-doelman bij Genk) het bedrijfje Seven2One op, dat onder meer in het Genkse stadion afterwork party’s organiseer­de. Die bezigheden naast het veld zinde Westerlo niet, en in 2008 resulteerd­e dat in een breuk tussen Paas en de club. Anderhalf jaar later stapt Paas officieel in het familiebed­rijf Paas Food Industries, waar zijn broer Stefan aan het hoofd stond. Samen breidden ze de zaak uit, met opslag- en productier­uimtes. De sportieve uitdaging vindt Paas nu in het bestuur van Verbroeder­ing Maasmechel­en (sinds 2013 Eendracht Mechelen aan de Maas). Of tijdens een van de benefietof reüniematc­hen met ex-profvoetba­llers. Zo schitterde hij in 2015 nog op de fandag van KRC Genk. De heisa van

13 jaar eerder leek daarmee helemaal begraven.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium