Het Belang van Limburg

Vast op Lanzarote: 400 euro compensati­e voor 48 uur vertraging

- Gunter WILLEKENS

De 169 vakantiega­ngers die sinds woensdag vastzaten op Lanzarote, zijn vrijdag naar huis kunnen vertrekken. De reizigers waren gestrand door technische problemen aan het vliegtuig. Touroperat­or TUI voorziet een vergoeding van 400 euro voor elke reiziger.

Ook 89 vakantiega­ngers die in de omgekeerde richting met het toestel via Lanzarote hadden moeten doorvliege­n naar Fuertevent­ura komen voor de compensati­e in aanmerking. “Naar verluidt mogen we die compensati­e aanvragen als we terug thuis zijn”, zeggen Annelies Snoeks (26, Dilsen) en Charis Eevers (26, Zonhoven). Zij waren meer dan dertig uur onderweg, vanuit Brussel naar hun eindbestem­ming.

De twee Limburgse dames namen woensdag om 13.30 uur in Brussel het vliegtuig richting Fuertevent­ura. In Lanzarote maakte hun vliegtuig een tussenstop. De helft van de passagiers zou er uitstappen, waarna het vliegtuig opnieuw zou worden gevuld met reizigers die via Fuertevent­ura naar huis zouden keren.

“Geen uitleg”

“We hebben uren gewacht, zonder een woordje uitleg”, zeggen Annelies en Charis. “Wel kregen we vouchers om te eten en te drinken, maar dit gebeurde pas na vele uren en nadat we, wegens gebrek aan info, zelf voedsel hadden gekocht. Wij zijn anderhalve dag van onze vakantie kwijt. Iedereen was doodop na onze aankomst in het hotel.”

“Daar kwam een medewerker van TUI ons wél vertellen welke uitstapjes we deze week nog zouden maken, maar kregen geen uitleg over de compensati­e. Die informatie kregen we van het thuisfront, en via het internet. We hoorden van een aantal medereizig­ers al dat ze met de voorgestel­de vergoeding niet akkoord zullen gaan.”

 ?? FOTO HBVL ?? Annelies en Charis waren ruim dertig uur onderweg.
FOTO HBVL Annelies en Charis waren ruim dertig uur onderweg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium