Het Belang van Limburg

Minder premies voor elektrisch­e auto’s

-

Het aantal aanvragen voor een premie bij de aankoop van een elektrisch­e auto is in de eerste helft van 2017 fors gedaald.

Dat is te lezen in het antwoord van Vlaams energiemin­ister Bart Tommelein (Open Vld) op een schrifteli­jke vraag van Koen Van Den Heuvel (CD&V).

In het tweede kwartaal van 2017 ontving het Vlaamse Energieage­ntschap (VEA) 64 aanvragen voor een premie. In het eerste kwartaal werden er 50 geregistre­erd. In 2016 werden nog 471 premies toegekend, voor een totale waarde van 2,1 miljoen euro. De daling in 2017 is mede een gevolg van de nieuwe procedure. Ook de daling van het bedrag van de premie speelt mogelijk een rol.

Zakenbank legt beslag op jacht van klant

De Amerikaans­e zakenbank Goldman Sachs heeft beslag laten leggen op het luxejacht van een klant die zijn lening niet kon terugbetal­en.

De Amerikaans­e oliemagnaa­t William Kallop kon zijn leningen niet langer afbetalen en daarop liet Goldman Sachs het 66 meter lange jacht in beslag nemen. Het staat nu te koop voor 40 miljoen dollar. Dat schrijft The Wall Street Journal. Steeds meer zakenbanke­n komen op die manier in het bezit van waardevoll­e goederen. Zo verkocht Goldman Sachs enkele jaren een collectie wijn voor

8,4 miljoen dollar. Deutsche Bank leende dan weer geld aan een miljardair die daarvoor een Picasso en enkele Andy Warhols in pand gaf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium