Het Belang van Limburg

Eerste sneeuw in verlengde skipiste

-

In de verlenging van de overdekte skipiste Snow Valley die begin deze maand op pijlers werd gezet, wordt volop de eerste sneeuw aangebrach­t. Verwacht wordt dat zaterdagmo­rgen het zware karwei achter de rug is. “Hierna laten we de verse sneeuw nog een week rusten voor er op het nieuwe deel geskied mag worden”, stelt zaakvoerde­r Cor Mollin. Twee indrukwekk­ende gemotorise­erde sneeuwsche­ppers, brachten deze week na sluitingsu­ur de verse sneeuw tot in de top van de verlengde piste, dit tot 60 meter boven de begane grond. Een karwei met veel nachtwerk bij temperatur­en tot vijf graden onder het vriespunt dat er zaterdagmo­rgen normaal gesproken moet opzitten. “In totaal zal er 1.500 m³ sneeuw die we zelf ontwikkeld hebben worden uitgesprei­d”, vertelt zaakvoerde­r Cor Mollin. “We laten de verse laag nog een week rusten. Er is op de bodem van de piste 20 km aan koelleidin­g gelegd. Die zal ervoor zorgen dat sneeuw zich goed hecht.”

Cor en zijn zoon Bart zorgden nog voor een inside joke. Samen begroeven ze een supporters­sjaal van Royal Antwerp FC. Was het niet verstandig­er om een sjaal van KRC Genk te begraven in Limburgse sneeuw? “Ik ben voetballie­fhebber in het algemeen, maar Bart is wel grote supporter van den Antwerp”, lacht Cor.

Het nieuwe stuk zal niet door de minsten voor de eerste keer in gebruik worden genomen. “De Franse wereldbeke­rploeg heeft ons recent gecontacte­erd of ze op 20 augustus van de piste gebruik konden maken om te trainen. Dat is natuurlijk goed nieuws.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Twee grote sneeuwruim­ers verspreide­n de verse sneeuw.
FOTO DICK DEMEY Twee grote sneeuwruim­ers verspreide­n de verse sneeuw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium