Het Belang van Limburg

O’Loughlin wil derde keer scalp van Rouches

Chris O’Loughlin zit als interim-coach op de bank voor clash tegen Rouches

- Gunter SCHOOFS

Jonas De Roeck wordt pas maandag officieel voorgestel­d door STVV, tot dan gaat de focus op Stayen naar de topper tegen Standard. Zondagavon­d ontvangen de Kanaries de rivaal uit Luik, met Chris O’Loughlin aan het roer. Of de fans dat nu leuk vinden of niet, of de Ier zelf de opdracht met volle goesting aanvaardde of niet. “Neen, ik stond allesbehal­ve te springen om over te nemen, maar alles voor de club en de ploeg. Alles om Standard nog een keer te kloppen”, aldus O’Loughlin. “Noem me dus maar interim-coach en geen T1.” In afwachting van de komst van Jonas De Roeck leidt Chris O’Loughlin sinds woensdag de trainingen in Sint-Truiden. Na een zoveelste woelige periode aan de Tiensestee­nweg, die de kop van Bartolomé ‘Tintin’ Marquez kostte. De man die niemand verstond, de man wiens idee niemand begreep. Ook met O’Loughlin boterde het niet. Iets meer dan vijftien maanden geleden werkte de Ier zijn laatste opdracht af als hoofdcoach voor STVV. In play-off 2 tegen Charleroi, op een moment dat de komst van Ivan Leko al bekend was. Zowel STVV als O’Loughlin bewaren aan die periode geen al te beste herinnerin­gen, maar het moet gezegd: met hem als chef op het oefenveld, trainde de groep de voorbije week weer vol overgave. De spelers leken bevrijd na het vertrek van Marquez, eindelijk voelden ze dat er weer met een idee gewerkt werd. Iedereen naast het veld voelde de honger bij de Kanaries met het oog op de match tegen Standard. “Natrappen naar Marquez ga ik niet doen. Maar we hebben inderdaad heel goed getraind”, aldus O’Loughlin op de persbabbel. Babbels die hij liever niet dan wel doet, een marketingp­roduct zal de Ier immers nooit worden, maar die behoefte heeft hij ook niet. “Ik heb overgenome­n voor de match tegen Standard omdat het moest voor de club en de ploeg. That’s

Chris O’LOUGHLIN all. Ik stond er allesbehal­ve om te springen, maar ik zie de match tegen de Rouches als een apart hoofdstuk van woensdag tot en met zondag. Dat heb ik ook zo verteld aan de spelers. We gaan vol voor een goed resultaat. De groep weet met welk tactisch idee we de match zullen opvatten.”

Dat O’Loughlin Standard kan kloppen, bewees hij twee seizoenen geleden al. Toen vloerde hij als hoofdcoach de Luikenaars twee keer in de reguliere competitie. Geen enkele STVV-trainer deed hem dat ooit voor. Zelfs wijlen Raymond Goethals niet. Op Stayen moest boezemvrie­nd Yannick Ferrera eraan geloven, terwijl op Sclessin de neus van Proschwitz het werk deed. “Simpel zal het deze keer niet worden. Standard tankte vertrouwen na de match tegen Genk. Maar wij zullen hen met ‘hard work’ ontvangen.”

Gesprek met De Roeck

Ondertusse­n had O’Loughlin al een goed gesprek met de nieuwe coach Jonas De Roeck. “Een verkennend gesprek. Zijn werk begint pas volgende week. Hoe we Standard zullen aanpakken, met vier of vijf verdediger­s bijvoorbee­ld, heeft nog niets te maken met de filosofie van de nieuwe trainer. Wel kreeg ik een eerste indruk van waar hij naar toe wil, terwijl hij ook onze manier van werken kent. Nogmaals: dat is allemaal toekomstmu­ziek. Ik zal volgende week nog vaak met hem rond de tafel zitten. Nu moet de focus volledig naar de match tegen Standard gaan. We missen met Vetokele en Ceballos enkele belangrijk­e spelers, toch denk ik dat we - samen met de andere stafleden - een goeie balans in de ploeg gevonden hebben.”

Ik zie de match tegen Standard als een apart hoofdstuk van woensdag tot en met zondag. Dat heb ik ook zo verteld aan de spelers

X

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS
 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Chris O’Loughlin heeft zijn tactisch plannetje klaar voor zondag. Onder leiding van de Ier trainden de spelers deze week weer vol overgave.
Foto JEFFREY GAENS Chris O’Loughlin heeft zijn tactisch plannetje klaar voor zondag. Onder leiding van de Ier trainden de spelers deze week weer vol overgave.
 ?? Foto ISOSPORT ??
Foto ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium