Het Belang van Limburg

“Elkaar al veel berichten gestuurd”

Alexander Scholz

-

Alexander Scholz heeft niet zijn beste seizoen in België achter de rug. En dan te denken dat de Deense centrumver­dediger van Standard voor Nieuwjaar nog werd gelinkt aan Everton en verschille­nde Bundesliga-clubs. “Vorig jaar was moeilijk voor iedereen, dus ook voor mij”, aldus Scholz.

Is er voor jou iets veranderd na dat moeilijke jaar?

“Ik voel me zoals altijd en ben nog steeds dezelfde persoon, op het veld en daarnaast. Er hangt bij Standard een nieuwe dynamiek. Dat voelde je al na twee weken. We zijn veel sterker. Mpoku had gelijk toen hij zei dat de groep die hij aantrof fragiel was. Maar het Standard van vandaag is anders. Meer een team dan een groep individuen.”

Alexander SCHOLZ

Je treft met STVV ook je ex-ploegmaat Jorge Teixeira. Het boterde goed tussen jullie.

“Klopt. We hebben elkaar deze week veel berichtjes gestuurd en kijken allebei uit naar deze match. Het is de eerste keer dat ik tegen iemand speel met wie ik het zo goed kon vinden. Maar goed, we zijn allebei verdediger­s en zullen elkaar niet veel tegenkomen. Met zijn transfer naar STVV deed hij een goede zaak.”

Met Kostas Laifis vorm je ook een goed duo.

“Ja, we verstaan elkaar goed. Maar ook met Kosanovic en Luyindama kan ik goed samenspele­n.”

Zelf heb je een andere status. Je bent niet langer aanvoerder.

Ricardo Sa Pinto komt tussen: “Dat is hij wel nog. Dat Pocognoli nu de aanvoerder­sband draagt, wil niets zeggen. Wij hebben meerdere aanvoerder­s. Scholz zou zondag bijvoorbee­ld kapitein kunnen zijn.”

Maar verandert dit iets voor jou, Alex?

“Op het veld in ieder geval niet. Daarbuiten moet ik alleen minder interviews geven, maar dat vind ik niet zo erg (lacht). Zulke zaken moet je accepteren, ik zal nooit protestere­n. Ik weet dat mijn prestaties vorig jaar minder waren. Het was een moeilijk seizoen voor iedereen, ook voor mij. Ik werd niet in de beste omstandigh­eden kapitein. Ik voelde me een beetje geïsoleerd. Nu is er veel veranderd. De nieuwe spelers brachten een positieve spirit.”

Het is de eerste keer dat ik tegen iemand speel met wie ik het zo goed kon vinden

Adrien Trebel zei in een interview dat de Standardsp­elers kaartten op de momenten dat er bij Anderlecht in de fitnesszaa­l gewerkt werd.

“Daar heb ik niets op te zeggen. Ik hoef geen commentaar te geven op wat spelers van andere clubs zeggen.”

Tot slot, wat zeg je zondag om vijf voor acht tegen Teixeira?

“Ik zal hem veel succes wensen en waarschijn­lijk een grapje maken over zijn kapsel. Dat heeft hij al zo vaak bij mij gedaan (lacht).”

 ??  ??
 ?? Foto PHN ?? Teixeira (l.) en Scholz speelden anderhalf jaar samen bij Standard.
Foto PHN Teixeira (l.) en Scholz speelden anderhalf jaar samen bij Standard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium