Het Belang van Limburg

Crystal Palace

Vertrouwen van De Boer

-

Wat is zijn doelstelli­ng?

Christian Benteke moest in 2014 het WK in Brazilië aan zich laten voorbijgaa­n door een blessure en is erop gebrand om er in Rusland wel bij te zijn. Daarom heeft hij een transfer deze zomer nooit overwogen, ondanks interesse van Everton. “Het WK komt eraan en dat is voor mij ook een belangrijk­e reden om bij Crystal Palace te blijven”, zegt Benteke. Als hij elke week speelt, mag een selectie geen probleem zijn. Een basisplaat­s bij de Duivels is een ander paar mouwen. Om Lukaku uit de ploeg te spelen, moet hij een topseizoen draaien.

Verandert de komst van Frank de Boer iets?

Het lijkt van niet. Nochtans werd er op het moment dat De Boer tekende bij Crystal Palace getwijfeld of er in de speelstijl van de Nederlande­r wel plaats zou zijn voor een targetman als Christian Benteke. Maar toen er deze zomer interesse kwam van Everton liet De Boer duidelijk weten dat “Benteke cruciaal is voor onze ploeg”.

Hoe was zijn voorbereid­ing?

Benteke kreeg in vier oefenwedst­rijden een basisplaat­s. In de laatste match - afgelopen weekend tegen Schalke 04 (1-1)- tankte hij vertrouwen door het enige Palacedoel­punt van de wedstrijd binnen te koppen.

Heeft hij concurrent­ie?

Zeer weinig. Connor Wickham is normaal de back-up in de spits, maar die staat geblesseer­d aan de kant. Frank de Boer kijkt daarom nog uit naar een nieuwe spits.

Dit weekend?

Huddersfie­ld Town (thuis), zaterdag om 16 uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium