Het Belang van Limburg

Romelu Lukaku

De hele wereld kijkt mee

-

Wat mogen we van hem verwachten?

Lukaku droomt al jaren van een prominente rol bij een topclub in de Premier League. Nu is het voor hem hét moment om te tonen dat hij het waard is. En er zullen veel ogen op hem gericht zijn. Dat werd in de wedstrijd om de Europese Supercup tegen Real Madrid van dinsdag duidelijk. Weinig spelers die de publieke opinie zo verdelen als Romelu Lukaku. Afwachten of hij bij ManU ook de laatste twijfelaar­s kan overtuigen.

Hoe was zijn voorbereid­ing?

Zeer goed. José Mourinho liet zich al meermaals lovend uit over de prestaties van Lukaku. Hij maakte drie goals in vriendscha­ppelijke wedstrijde­n en kon ook scoren in de Europese Supercup tegen Real Madrid.

Kan iemand hem uit de ploeg houden?

Lukaku kan alleen zichzelf uit de ploeg houden. Een spits waar je 85 miljoen euro voor betaalde, zet je niet zomaar op de bank. Lukaku is nummer één bij Manchester United, zonder discussie. En dat zal hij blijven zolang hij presteert. Dat laatste is wel een belangrijk­e voorwaarde. Met Marcus Rashford heeft de club immers nog een Engelse groeibrilj­ant achter de hand

Hoe is zijn verstandho­uding met Mourinho?

Hun gezamenlij­ke periode bij Chelsea werd geen onverdeeld succes en nadien kwamen er wat fricties naar buiten. Maar met een sms’je van Mourinho waarin hij hem succes wenste bij zijn transfer naar Everton werd de koude uit de lucht gehaald. Ook nu geeft Lukaku toe dat een telefoontj­e met Mourinho hem overtuigde om voor Manchester United te kiezen.

Dit weekend?

West Ham (thuis), zondag om 17 uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium