Het Belang van Limburg

Laurent Depoitre Huddersfie­ld Town

Carrière herlancere­n

-

Wat is zijn persoonlij­ke doelstelli­ng?

Simpel: zo snel mogelijk weer speelminut­en verzamelen na een seizoen in de tribune bij Porto. Hij wil zijn carrière herlancere­n in de Premier League.

Wat zeggen ze over hem?

Rory Benson, clubwatche­r voor The Huddersfie­ld Daily Examiner: “Toen hij hier arriveerde, leek hij niet veel vertrouwen te hebben. De eerste indruk die we van hem hadden was: Dat wordt een spits om in de laatste minuten te laten invallen en lange ballen op te gooien. Maar gaandeweg heeft hij dat beeld bijgesteld. Hij kan beter voetballen dan we dachten. Depoitre speelt nu ook met meer vertrouwen, mede dankzij de trainer.”

Heeft hij concurrent­ie?

Toch wel. Op het moment dat Depoitre zijn contract tekende bij Huddersfie­ld was hij met vier miljoen euro de duurste inkomende transfer uit de geschieden­is van de club. Maar twee weken later werd dat record alweer verbroken toen de club Steve Mounié weghaalde bij Montpellie­r. Voorlopig lijkt de spits uit Benin eerste keuze. Hij scoorde vier keer in de voorbereid­ing, Depoitre heeft nog geen streepje achter zijn naam.

Hoe sterk is die ploeg?

In de kern van de Terriers vinden we weinig namen terug die een belletje doen rinkelen. In Engeland zijn de meeste waarnemers er zeker van dat het verblijf van Huddersfie­ld in de Premier League maar één seizoen zal duren.

Dit weekend?

Crystal Palace (uit), zaterdag om 16 uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium