Het Belang van Limburg

NIET AKKOORD

Manchester United wordt dit seizoen kampioen in Engeland

-

“Het is moeilijk voorspelle­n, omdat de transferpe­riode nog een maand loopt. Maar van wat ik tot nu toe heb gezien van Manchester United val ik niet bepaald achterover. Dit jaar hebben ze weer voor 200 miljoen euro gekocht en vorig jaar voor 300, toch werden ze overklast door Real Madrid in de Europese Supercup. Een lachertje was dat. In de voorbereid­ing in de VS speelden ze al eens tegen elkaar en toen werd United ook al kleurenbli­nd getikt door de B-ploeg van Real.” “Als je dan zo’n Pogba in de Supercup ziet worstelen met zichzelf en dat vergelijkt met een Kroos, Modric of Isco… Een immens verschil met hoe Pogba bij Juventus speelde. Lukaku, die mogelijk nog concurrent­ie krijgt van Ibrahimovi­c, probeerde elke bal aan hem te geven. Daar gebeurde nooit iets mee.” “Manchester City maakt de beste indruk. Al moet je ook meteen een vraagteken plaatsen. Vorig jaar was het de eerste drie maanden geweldig, daarna kregen ze een lange dip. Ze hebben zich wel uitstekend versterkt: Walker, Danilo, Mendy,… wat een backs! Dan nog Bernardo Silva van Monaco. Er zit zoveel voetbal in die ploeg.” “Andere gegadigden zijn Arsenal en Chelsea. Bij Arsenal vrees ik dat het weer hetzelfde verhaal zal worden als elke jaar. Al hebben ze er nu wel Lacazette bij, een spits die weinig kansen nodig heeft. Een beetje meer vuurkracht vooraan mocht daar wel.”

“Bij Chelsea blijft het afwachten. Het rommelt een beetje met trainer Conte omdat er te weinig versterkin­g kwam, maar het kan er snel gaan als die Rus zijn portemonne­e opentrekt. Het kan zomaar zijn dat een Oxlade-Chamberlai­n Hazard en Courtois komt vervoegen.”

Dit jaar heeft United weer voor 200 miljoen euro gekocht, toch werden ze overklast door Real Madrid. Een lachertje was dat

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium