Het Belang van Limburg

Vandueren jaagt op EK-brons

- Jürgen SCHROOTEN

Eén week na de GP van België trekt de mx-karavaan naar het Zwitserse Frauenfeld. Heel wat teams zinnen op sportieve revanche nadat ze vorige week in Lommel werden weggeveegd door KTM, dat toen zowel in de MXGP als MX2 het volledige podium inpalmde. Na de zware arbeid in het Lommelse zand krijgen de rijders dit weekend een harde baan voor de wielen geschoven. En dat betekent dat niet alleen zandspecia­listen Herlings en Cairoli tot het kransje favorieten behoren. Aan Belgische kant moeten Clément Desal-

ATLETIEK le en Jeremy Van Horebeek in staat zijn om vooraan mee te spelen en minstens in de top vijf te duiken. Vooral Jerre hunkert naar een goeie prestatie, na zijn vingerbreu­k.

“Al moet ik toegeven dat het moeilijker dan verwacht was om terug te keren”, bekent Van Horebeek. “Het niveau aan de top is enorm hoog dit jaar. Ik hoop dat ik na een extra weekje trainen weer wat sterker ben geworden.” In de MXGP lijkt de titelstrij­d Cairoli telt 99 punten meer dan Herlings - gestreden. In de MX2 is Pauls Jonass ook goed op weg richting hoofdprijs. De enige die nog roet in het eten kan gooien is Jeremy Seewer, die op 50 punten volgt. Maar dan moet de Suzukirijd­er dit weekend voor eigen volk dringend eens toeslaan. In Zwitserlan­d staan er ook nog drie EK-races op het programma. In de EMX125 spelen de Belgen geen enkele rol van betekenis. In de EMX250 moet Jago Geerts, die vierde staat, forfait geven met een schouderbl­essure. De EMX300 is al aan zijn laatste wedstrijd toe. Kenny Vandueren staat knap derde in dat EK en wil die plek kost wat kost vasthouden. De Beringenaa­r, die van heel ver terugkomt na veel blessurele­ed de afgelopen jaren, telt 16 puntjes voorsprong op nummer vier Erik Willems.

 ?? Foto BELGA ?? Kenny Vandueren moet in Zwitserlan­d zijn derde plek in het EK veiligstel­len.
Foto BELGA Kenny Vandueren moet in Zwitserlan­d zijn derde plek in het EK veiligstel­len.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium