Het Belang van Limburg

Houdt Teuns vandaag stand?

- Davy SCHEELEN

Vrijdag beleefde Dylan Teuns een relatief rustig dagje in The Arctic Race of Norway, de rittenweds­trijd waarin hij nog altijd de leiding heeft. Op het tarmac van een landingsba­an vloog thuisrijde­r Alexander Kristoff naar de overwinnin­g, terwijl Teuns zich schuilhiel­d in het peloton. Welke doelen stelt de ijzersterk­e Halenaar zich de komende dagen en weken? Dylan Teuns heeft nog geen spatje aan conditie ingeboet, sinds hij in twee weken de Ronde van Wallonië en de Ronde van Polen won. “Het gaat nog altijd goed. Na de Ronde van Polen had ik een klein weekje rust en dus tijd voor recuperati­e. Dat was ook nodig, want beide rittenweds­trijden volgden elkaar meteen op. De laatste twee dagen in Polen heb ik echt wel afgezien. Toen ik afgelopen donderdag hier in Noorwegen startte, voelde ik meteen weer de nodige frisheid in de benen en dat kwam er op de hellende aankomstst­rook dan ook uit.” Voelt Teuns zich klaar om drie op drie te scoren? “De afgelopen dagen ging het alvast goed en heb ik ook bonussecon­den proberen mee te graaien voor het klassement. Zaterdag wordt er echt gestreden voor de prijzen. We komen aan op een stevige helling in Finnvikdal­en. De voorbije weken bleken die aankomsten spek voor mijn bek.”

Sterk najaar

De Halenaar blinkt en blikt al vooruit naar een aantrekkel­ijk najaar. Hij mag zich opmaken voor een straf potje eendagswed­strijden in september en oktober.

“Geen rittenkoer­sen meer, maar er staat wel nog heel wat moois te wachten. De GP de Plouay, maar ook de sterk bezette wedstijden van Montréal en Québec én de Ronde van Lombardije. Tussendoor is er uiteraard het WK in Noorwegen. Ik zit alvast in de voorselect­ie en een deelname spreekt me enorm aan. Ik blijf mijn best doen, de rest volgt hopelijk wel.”

 ?? FOTO AFP ?? Dylan Teuns hoopt op een selectie voor het WK.
FOTO AFP Dylan Teuns hoopt op een selectie voor het WK.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium