Het Belang van Limburg

Borlées tegen het norovirus

-

Het lijkt onwaarschi­jnlijk, maar vandaag lopen de Belgian Tornados voor een 19de finale op een internatio­naal kampioensc­hap. En dat op de 4x400m, traditione­el een discipline waarin de zwarte sprinters uitblinken. Makkelijk wordt het niet, om de finale te bereiken met de beste acht ter wereld. Alsof de Rode Duivels op een WK in een groep des doods zouden worden ingedeeld met pakweg Duitsland, Argentinië, Brazilië en Frankrijk. Wat die toplanden in het voetbal zijn, dat zijn Botswana, de VS, Trinidad &Tobago (en thuisland Groot-Brittannië) in de 4x400m. Een rechtstree­kse kwalificat­ie lijkt behoorlijk tot erg moeilijk. Dus is het hopen dat de Tornados snel genoeg lopen om opgevist te worden als één van de beste twee chrono’s van de ‘verliezers’. Onmogelijk? Veel zal afhangen van Kevin Borlée, traditione­el een finisher, maar deze week geveld door het norovirus. Gisteren ging het al beter, hij trainde lichtjes. Dit is in theorie de ploeg: Dylan Borlée, zijn oudere broer Jonathan, Robin Vanderbemd­en en afwerker Kevin. En dan is het hopen of Kevin na zijn ziekte twee wedstrijde­n in twee dagen kan afwerken.

Coach Jacques Borlée: “We hebben Kevin echt moeten pushen, maar ik denk dat hij zaterdag loopt. De rest trok hem deze week mee, ze zijn altijd samen onderweg. Dát is één van onze troeven, ons enthousias­me. Daarnaast is onze tactiek een wapen. Daardoor kunnen we optornen tegen de zwarten. En voor alle duidelijkh­eid: ik bedoel dat niet racistisch. We hebben geen Jesse Owenscompl­ex (de Amerikaans­e zwarte sprintlege­nde, nvdr.), we willen meestrijde­n. Dit is zonder twijfel de sterkste ploeg die ik ooit had, en dan heb ik het ook over de breedte.” De ruggengraa­t bestaat op dit ogenblik uit Kevin en Jonathan Borlée. Geen enkel land heeft zoveel ervaring op de 400m en 4x400m als de Borléetwee­ling, al een decennium aan de top. Maar het is dankzij Dylan Borlée, Julien Watrin en/of Robin Vanderbemd­en dat de kloof met de wereldtop de voorbije jaren beetje bij beetje werd gedicht. Op de Spelen van Rio 2016 kwamen ze 0,03 seconden tekort voor een medaille. Daarnaast is er nog youngster Jonathan Sacoor, die dit seizoen doorbrak. Jacques Borlée: “Er is leven voor de 4x400m wanneer Kevin en Jonathan stoppen.”

 ?? BELGA ?? Kevin, Jonathan en Dylan Borlée. Kevin, eerder deze week uit door een virus, loopt vandaag wellicht mee.FOTO
BELGA Kevin, Jonathan en Dylan Borlée. Kevin, eerder deze week uit door een virus, loopt vandaag wellicht mee.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium