Het Belang van Limburg

“We gaan ons negentig minuten amuseren”

- Marc TRUYERS

Omdat het vorig seizoen de Beker van Zuid-Limburg won, mocht KMR-Biesen voor de tweede keer in de clubgeschi­edenis deelnemen aan de Beker van België. Nipte zeges tegen Paal en Sint-Job leverden de manschappe­n van Patrick Hensen in de derde ronde een mooie affiche tegen Dender (eerste klasse amateurs) op. “Om deze match de match van het jaar te noemen is nog wat vroeg, maar na de titel van vorig seizoen is dit toch een nieuwe mijlpaal voor de fusieclub,” zegt coach Hensen. “Uit deze wedstrijde­n leer je als trainer enorm veel. Je ziet wat de spelers in hun mars hebben en -nog belangrijk­er- hoe ver ze staan op fysisch vlak.”

Om kwart na twaalf vertrekt de bus richting Denderleeu­w, waar ex-prof Chris Janssens trainer is. Doelman Robin Poulmans (foto) zal tussen 16 uur en 18 uur ongetwijfe­ld weten wat te doen. “Fris zal ik het niet krijgen”, grapt de 30-jarige keeper. “In de eerste twee rondes heb ik ook al wat werk gehad en dat is me goed afgegaan. Net als vorige week moeten wij niks. Als we ons negentig minuten kunnen amuseren, ben ik al content. Tegen St.-Job hebben we na een zwaar stageweeke­nd na de pauze karakter getoond.”

Strafschop­pen

“Hopelijk komen we zondag niet te snel op achterstan­d. Normaal spelen we altijd vrij aanvallend maar zondag zal het toch anders moeten. Compact spelen en af en toe proberen tegen te prikken,” verraadt Poulmans de vooropgest­elde tactiek. “Of ik een specialist strafschop­pen stoppen ben? Ik heb er vorig seizoen in derde provincial­e wel een paar gepakt maar er komt toch vooral veel geluk bij kijken. De spelers hebben alvast niet extra getraind op penalty’s. De mogelijke tegenstand­er in de volgende ronde? Eerlijk waar, ik weet het niet. Wel dat Tubeke binnen twee weken op bezoek kan komen (lacht).” KMR BIESEN: C. Habex (enkel) is out. Claesen (verrekking) is twijfelach­tig.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Robin Poulmans
FOTO TOM PALMAERS Robin Poulmans

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium