Het Belang van Limburg

“Tonen dat we reeks hoger spelen”

OGUZHAN DEMIRCI wil vertrouwen tanken

- Jos MISCORIA

Met La Louvière-Centre ontvangen de Maaslander­s meteen een moeilijke klant in de Croky-Cup. Doelman en Patro 's nieuwe kapitein, Oguzhan Demirci, laat zich niet afschrikke­n. “La Louvière blijft wel een grote naam, maar wij moeten tonen dat we terecht een reeks hoger spelen.” De generale repetitie de voorbije week, 5-2 verlies in MVV (in Bocholt 4-0 speelde Patro immers met tal van B-spelers, nvdr), laat nochtans weinig ruimte voor overdreven optimisme. In de Maastricht­se schiettent moest Demirci alles uit de kast halen om nog vóór de rust een monstersco­re te vermijden. “Nochtans leer je het meest uit zulke wedstrijde­n. MVV is een sterke eerste divisieplo­eg die meteen de pijnpunten blootlegde”, weet de Heusdenaar. “We hebben er een lange voorbereid­ing opzitten met veel oefenwedst­rijden. Ik denk dat iedereen nu uitkijkt naar het 'serieuze' werk dat tegen La Louvière begint. Een goed resultaat zou ons vertrouwen geven om straks de zware competitie­start aan te vatten.”

Kapitein

Toen Demirci in januari, rechtstree­ks uit de winterstag­e met Konyaspor, bij Patro belandde, duurde het nog even voor hij hier 'onder de lat' geraakte. Pas vijf wedstrijde­n van het einde kreeg Demirci zijn kans, na een vormcrisis van Knipping.

“Die eerste maanden brandde het fel vanbinnen. Ik wilde immers absoluut spelen, tonen wat ik waard was. Het duurde langer dan verwacht, maar uiteindeli­jk heb ik de kans met beide handen gegrepen”, glundert Demirci, de huidige nummer één die op de koop toe de kapiteinsb­and kreeg. “Met mijn 23 jaar ben ik al één van de oudsten”, lacht de kapitein. “We zitten immers met een piepjonge ploeg. Ik wil die verantwoor­delijkheid als kapitein nemen, op en naast het veld. Dat de sfeer uitstekend is, maakt het ook voor mij gemakkelij­ker. Ongeloofli­jk hoe deze groep, waarin Nederlands, Frans en Engels gepraat wordt, zo stevig aan mekaar hangt. Gevolg van de Engelse stage waar we dag en nacht samen waren. Ook een trainersst­af als Boffin-Brepoels, met elk hun rijke ervaringen als speler en trainer, is voor ons jonge groep een zegen.” PATRO: Iedereen fit, op Van Rijswijk na. Cosse is geschorst.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Oguzhan Demirci krijgt bij Patro de kapiteinsb­and om de arm.
FOTO DICK DEMEY Oguzhan Demirci krijgt bij Patro de kapiteinsb­and om de arm.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium