Het Belang van Limburg

“Ik ben ontzettend boos en triestig”

Sa Pinto hekelt scheidsrec­hter Boucaut na ingrijpen videoref

- Sven CLAES

Standard kreeg op Stayen in extremis het deksel op de neus na een tumultueuz­e slotfase. Trainer Ricardo Sa Pinto hekelde na afloop de beslissing van scheidsrec­hter Alexandre Boucaut. “Waarom bij de rechtstree­kse rode kaart van Sa wél het gebruik van de videoref en bij Fai niet?”, vroeg de Portugees zich luidop af. De Rouches wisten al tien jaar niet meer te winnen op Stayen. Sa Pinto leek lang op weg naar een verdiend punt, maar Yohan Boli besloot daar in de slotsecond­en van de wedstrijd anders over. Voorafgaan­d werd Orlando Sa met behulp van de videoref van het met kurk bezaaide kunstgrasv­eld op Stayen gestuurd. Het bloed van de temperamen­tvolle Portugees bereikte na afloop zijn kookpunt. Ondanks alle commotie was Sa Pinto tevreden over de inzet van zijn elftal, maar besefte hij waar het schoentje knelde. “Na de eerste helft was alles nog in evenwicht. We gaven weinig ruimte weg en gebruikten onze kwaliteite­n om kansen af te dwingen. Het grote nadeel was dat we die kansen niet konden benutten. We moeten leren om meer efficiënt te zijn. We hadden de beste mogelijkhe­den en waren beter dan de tegenstand­er. Doordat wij onze kansen misten, besloot de scheidsrec­hter hen een handje te helpen. Ik begrijp het eerlijk gezegd niet”, zuchtte de Luikse hoofdtrain­er.

Pro videoref

Ricardo SA PINTO

Coach Standard “Als de videoschei­dsrechter ingrijpt bij de uitsluitin­g van Orlando Sa, waarom dan niet bij de eerste gele kaart van Collin Fai?”, foeterde Sa Pinto. “Hij raakte overduidel­ijk de bal. Deze fase was bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Twee uitsluitin­gen op vijf minuten tijd is echt ongeloofli­jk. Standard is een grote club met veel respect voor iedereen, maar dat lukt vanavond niet. Het invoeren van de videoref is een vooruitgan­g voor het Belgisch voetbal, maar het moet dan wel gebruikt worden in alle fases. We gingen voor de drie punten, maar slaagden daar niet in. Met één punt kan ik niet tevreden zijn. Ik ben dan ook ontzettend boos en triestig.”

De Portugees kreeg de lachspiere­n in de Truiense perszaal dan weer op elkaar met het late doelpunt van Boli. “Ik had uiteindeli­jk nog acht spelers in ons strafschop­gebied over”, kon er een monkellach­je vanaf bij Sa Pinto. “Je weet dat zulke zaken als een hoge bal nu eenmaal in het voetbal gebeuren. Wedstrijde­n die beslist worden één minuut voor tijd, het maakt voetbal zo fantastisc­h.”

Doordat wij onze kansen misten, besloot de scheidsrec­hter STVV een handje te helpen. Ik begrijp het niet

 ?? FOTO BELGA ?? Ricardo Sa Pinto is het niet eens met de beslissing van Boucaut en dat laat hij op deze manier blijken.
FOTO BELGA Ricardo Sa Pinto is het niet eens met de beslissing van Boucaut en dat laat hij op deze manier blijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium