Het Belang van Limburg

“Op zonnige dagen is onze trailer een bar”

Vrienden openen Bar Kaai langs Albertkana­al

- Dirk JACOBS

“Vroeger gingen we met kameraden een bakske bier kopen, we fietsten naar het kanaal, gingen wat zwemmen. En vooral plezier maken. Dat wilden we hier eigenlijk een beetje overdoen”, zegt Kai Verhoeven (29), die met collega Raf het popupcafé Bar Kaai uit de grond heeft gestampt. “Met onwaarschi­jnlijk veel succes.” Je moet het weten liggen, want zomaar kom je er niet terecht. En toch is Bar Kaai aan de Simpernels­traat langs het Albertkana­al in Kuringen deze zomer uitgegroei­d tot een begrip. Kai Verhoeven en collega Raf Tilliard gaven het idee vorm. “Raf is nu zelfs op vakantie, het bewijs dat we dit succes nooit verwacht hadden. We zijn collega’s bij Syntra en daar vertelden we al eens over vroeger. Hoe we ons amuseerden met vrienden aan het kanaal. Zoiets wilden we wel doen: iets laagdrempe­lig waar mensen naartoe kunnen komen in de outfit die ze gewoon aan hebben. Met de auto, de fiets of te voet. Vakantie in eigen stad, eigenlijk.”

“We hebben het niet ingewikkel­d gemaakt. Een trailer hadden we, daar hebben we een terras van gemaakt en met paletten, kussens en enkele containers hebben we Bar Kaai vorm gegeven. Ja, dat verwijst naar mijn naam maar ook naar de Kaai, de kade langs het kanaal. Twee weken hebben we opgebouwd met als doel open te zijn tot eind augustus. Maar we hebben aan de Scheepvaar­t gevraagd of het niet tot eind september kan. Dat gaat wellicht lukken. En als iedereen mee wil, zijn we er in 2018 terug. Wanneer we open zijn? Als het weer goed genoeg is om op een terras te zitten.”

Crazy

Vanaf de start liep het goed. “Als crazy. Eerst kwamen de buren goeiedag zeggen, dan mensen van Kuringen en Kuringen-Heide, stilaan stopten ook passerende fietsers en de mond-aan-mond reclame doet nu ook mensen van verder langslopen. Maar echt, de buren, dat is de basis van ons succes. En daarom respectere­n we hen ook. Er is muziek, maar als er 50 mensen zijn, klinkt hun gepraat luider. En geen nachtbrake­rs hier, om 23 uur is het

Kai VERHOEVEN altijd stil. Daar staan we op. Elke dag bellen dj’s ons, maar dat willen Markus SCHIEMANN

en Tim BAMELIS we echt niet. Op 27 augustus spelen nog de groepjes Yass en The Free Willies en daar blijft het bij. Onze sterkte is gezellighe­id en de vriendelij­kheid van de studenten die hier werken. Van dit succes konden we alleen dromen.”

We wilden iets waar mensen zomaar naartoe konden komen, in de outfit die ze aan hebben

 ?? Foto PPN ?? Markus Schiemann en Tim Bamelis.
Op zondagocht­end is het kasteel alvast tafereel voor een pittige yogasessie.
Foto PPN Markus Schiemann en Tim Bamelis. Op zondagocht­end is het kasteel alvast tafereel voor een pittige yogasessie.
 ?? Foto SERGE MINTEN ?? “De trailer hadden we al, daar hebben we een terras van gemaakt”, zeggen Raf en Kai.
Foto SERGE MINTEN “De trailer hadden we al, daar hebben we een terras van gemaakt”, zeggen Raf en Kai.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium