Het Belang van Limburg

“Campari en een half haantje”

-

De perfecte zomer: “Niet te warm en niet te koud. Als ik maar kan fietsen. Ik leg gemiddeld 150 kilometer per week af. Ik fiets het liefst helemaal alleen zodat ik optimaal kan genieten van de natuur. Je ziet dan gewoon meer. De bloemetjes, de vlinders, de libellen en de vogeltjes. Ik werk ook voor Natuurpunt en Limburgs Landschap. Ik help mee om de waarde van gebieden voor de natuur te bevestigen.”

Beste zomerherin­nering: “De ontmoeting met mijn tweede vrouw hier in Bocholt. Ze is 9 jaar jonger dan ik en ze begrijpt wie ik ben en wat ik nodig heb. Er wordt goed voor me gezorgd.”

Beste dorstlesse­r: “Campari met fruitsap. Dat drink ik altijd als we

lekker gaan eten in het rustige dorpje Heppeneert.”

Favoriet zomers gerecht: “Een half haantje, vroeger kon je dat overal

krijgen. Nu moet ik daarvoor naar het Eilandje in Neeroetere­n.” Wie neem je mee naar een onbewoond eiland? “Iemand die voor me kan zorgen en beter zijn plan kan trekken dan ik. Voor de rest zo weinig mogelijk. Ik ben niet gehecht aan materiële dingen.” Favoriet zomers plekje: “De Brand in Neeroetere­n, een prachtig

stukje ongerepte natuur. Ik doneer er jaarlijks 1.000 euro aan.” Favoriete zomerlied: “Ik zit in het zangkoor en hou van traditione­le volksliedj­es...(zingt) Toen meneer pastoor van zijne vespers thuis kwam, hij vond zijn meid al slapende...En dan gaat die pastoor beetje bij beetje op ontdekking­stocht, haha! Dat is er wel eentje dat me doet denken aan de zomer, het luchtige leven en een beetje gewaagd doen.”

Bucketlist: “Gewoon verder gaan zoals ik bezig ben. Ik ben een optimist. Ik ben gelukkig met alles wat ik heb en doe. Leven in eenvoud.”

Lijfspreuk: “Mijn grafschrif­t wordt: Hier rust Jan Sanders, in’t leven

deed hij niets anders.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium