Het Belang van Limburg

VLAANDEREN­S MOOISTE

- Marc CORNELISSE­N - Foto’s Jeffrey GAENS

Circuit Zolder is helemaal klaar voor zijn jaarlijkse hoogfeest van de autosport. Zaterdag op 16 uur wordt de start gegeven van de 24 Uur, een etmaal later valt de geblokte vlag en kennen we de winnaar.

Wie dat kan zijn? De Norma’s zijn het snelst, dat is duidelijk. Fréderic Vervisch pakte de pole voor Sam Dejonghe en Jeffrey Van Hooydonk. Drie keer Norma, drie keer schoon volk aan het stuur. De voorbije jaren vielen die kleine proto’s steeds uit met allerlei kwaaltjes, maar niets garandeert dat dat opnieuw het geval is. Lukt het dit keer wel?

In het andere geval wordt het toch weer een GT. En als het een Porsche wordt, dan krijgen we een titanenstr­ijd tussen de twee succesvols­te teams uit de geschieden­is van de 24 Uur - PK en Belgium Racing. En eveneens tussen de twee succesvols­te rijders, want Anthony Kumpen en Marc Goossens hebben elk zes edities op hun naam staan. Maar er zijn kapers op de kust. De bloedmooie Lamborghin­i

16. CARROSSERI­E VANNERUM

BMW M235i

van Niels Lagrange is niet kansloos, al rijzen er vraagteken­s over de betrouwbaa­rheid, het hoge verbruik en de ervaring van team en bemanning.

En laten we vooral Koen Wauters niet vergeten. De zanger/ presentato­r is aan een sterk seizoen bezig en haalde met Dries Vanthoor een snelle teammaat in huis. Dat verraadt ambitie. Boeken de Wauters-broers het grootste succes uit hun racecarriè­re?

En dan hebben we het alleen nog maar gehad over de toppers. Want de 24 Uur van Zolder is vooral ook een feest van en voor de autosportl­iefhebbers, zowel de talrijke (Limburgse) amateurs aan het stuur als de fans achter de draad of in de VIP-loges. Het is niet voor niets de koninginne­nwedstrijd van Zolder, en Vlaanderen­s mooiste.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium